Címkék: amino, aminosav, esszenciális, fehérje, premiumvitamin, táplálékkiegészítő Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-05-17

Létfontosságú tápanyagok- az aminosavak

18168043_1110311_31c6c870a51c6d2a56ea32d27053c08f_wm

A test szöveteinek képződéséhez többféle aminosavból felépülő fehérjére van szükség.

Az aminosavak az emberi testben mindenhol megtalálható alapvető tápanyagaink egyikének, a fehérjéknek az alkotóelemei.  A test szárazanyagtartalmának több, mint 50 %-át fehérje alkotja. A fehérjék szerkezetének kialakításában a sokféle aminosavból mindössze 20 vesz részt.

Léteznek esszenciális, félig esszenciális és nem esszenciális aminosavak. Az esszenciális azt jelenti, hogy a szervezet vagy elégtelen mennyiségben, vagy nem képes előállítani. A délig esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes elegendőt előállítani, például sportolói igények vagy stressz helyzet esetén, ilyenkor nagyobb mennyiségben van szükség rá, mint amennyit képes a szervezet előállítani. Ilyenek: arginin, glutamin. A nem esszenciális aminosav az alanin, aszparagin, aszparaginsav, cisztein, glutaminsav, glicin, prolin, szerin, és a tirozin. Ezek a szervezetünkön belül is kialakulnak, ha megfelelő a szerves vegyület ellátás.

forrás: medicalnewstoday.com

Az esszenciális aminosavakat külső forrásból kell bevinnünk szervezetünkbe. Egy esszenciális aminosav ha nem elérhető elegendő mennyiségben van jelen, a szervezet hibás működéséhez vezethet. Az esszenciális aminosavak nem csak az élethez fontosak, de a vegetáriánusok és laktózérzékenyek részére feltétlenül. Az izolált / szabad formában lévő aminosavak könnyen emészthetőek és csak a legfontosabbakat tartalmazzák.

 

A Now Amino Complete egy kiegyensúlyozott arányú aminosav keverék, melynek 360 db kapszulás kiszerelése 12 féle nem esszenciális, 9 féle esszenciális aminosavat, emellett B6-vitamint, és fehérjét is tartalmaz. Ajánlott bevitele naponta 1-3 alkalommal 4 kapszula, étkezés közben.

Hozzászólások

X