Címkék: best multiple, doctros best, multivitamin, premiumvitamin, vitamin, vitaminhiány Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-05-28

Mik a vitaminhiány tünetei?

6-medical-reasons-why-you-might-be-feeling-tired-all-the-time-136425477714502601-180228094029

A vitaminhiánynak számos jele lehet, általános fáradékonyság, gyakori megbetegedések, gyenge immunrendszer is utalhat rá.

A vitaminhiányt időben felismerve megfelelő élelmiszerek elfogyasztásával és kiegészítő vitaminkészítményekkel súlyos következményeket kerülhetünk el. Vannak vitaminok, amelyek bőségesen raktározódnak a szervezetben és az elégtelen bevitel csak hosszú idő után vezet hiánytünetekhez. Érdemes olyan multivitamin készítménnyel pótolni ezeket, melyek jól felszívódva, maximális szinten hasznosunak szervezetünkben. A Dr’s Best Best Multiple egy prémium minőségű multivitamin, mely egyedülálló módon biztosítja az emberi szervezet számára a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.

Testünk csak néhány vitamint képes előállítani – a D-vitamint és a bélben élő baktériumok segítségével a K-vitamint –, ezért a többit, vagy a képződésükhöz szükséges előanyagaikat táplálékkal kell felvenni. Két csoportjuk van, a vízben oldódó vitaminok: a C-vitamin, a B-csoport vitaminjai (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) és a zsírban oldódó vitaminok: A-, D-, E- és K-vitamin. A szervezet a zsírban oldódó vitaminokat hosszabb ideig képes raktározni, hiányuk ezért viszonylag ritka, ellentétben a vízben oldódó vitaminokkal, melyek a vizelettel ürülnek, ezért naponta elegendő mennyiséget kell bevinnünk belőlük, hogy elkerüljük a hiányukkal fellépő kellemetlen tüneteket.

Az A-vitamin hiányában szaruhártya-hiperkeratózis, valamint farkasvakság fordul elő és a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége is csökken. A D-vitamin hiánya a csontok ásványi anyag-tartalmát csökkenti, ezért könnyebben törhetnek, deformitások, csontritkulás és rachitis (angolkór) alakulhat. Az E-vitamin nem csak az öregedést képes késleltetni, de hatékonyan védi az immunrendszert a károsító anyagokból, mint például a cigarettafüstből származó méreganyagok ellen is. A K-vitamin hiánya bél- és májbetegségbenszenvedőket érinthet gyakrabban. D-vitaminnal együtt segít a csontritkulás megelőzésében.

A B1 és B2-vitamin hiánya éhezés, diétás megszorítás vagy egyoldalú étkezés következtében alakul ki. A B12-vitamin hiányában fáradtság, depresszió, idegkárosodás okozta zsibbadás és bizsergés jelentkezhet a végtagokon. A B5 és B7-vitamin hiánya hasfájást, hányingert, álmatlanságot, gyengeséget és érzészavart eredményezhet. Manapság C-vitaminhiány nagyon ritkán fordul elő, és nem a régen gyakori skorbut kezelésére vagy elkerülésére használjuk. Hatása az egész testre kiterjed.

A lakosság többsége nem elegendő mennyiségben fogyaszt vitaminokat és ásványi anyagokat, ám a hiány általában nem olyan mértékű, hogy hiánybetegség formájában látható legyen. A Dr’s Best Best Multiple szedése ezért minden évszakban, és minden korosztály számára ajánlott.

 

X