Címkék: alga, doctors best spirulina, premiumvitamin, spirulina, superfood, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2019-02-27

A zöld superfood: Spirulina

Névtelen-3

A spirulina egy sósvízi mikroalga, mely dél-amerikai és dél-afrikai tavakban őshonos. Világszerte a 70-es évek óta alkalmazzák étrendkiegészítőként.

Szedése kiemelten ajánlott rendszertelen étkezés esetén felnőtteknek, időseknek és gyermekeknek egyaránt, valamint terhesség alatt, sportolói életmód folytatása esetén, vegetáriánus életmód folytatása esetén, és betegségek utáni lábadozási időszakban. Fehérjetartalma 60 %-kal magasabb, mint a vörös húsoké, tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat, emellett igen gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban.

Megtalálhatóak benne a B-vitaminok, emellett K-vitamint, jódot, kalciumot, vasat, magnéziumot, szelént, mangánt, káliumot, és cinket is tartalmaz. Gamma-linolénsav tartalma igen magas, amely egy elengedhetetlen zsírsav az ízületek és a szív egészsége számára. Esszenciális zsírsavai védelmet nyújtanak a HIV-fertőzéssel szemben, fémekkel kombinált fehérjéi pedig meggátolják a rákos sejtek kialakulását.

forrás: well-beingsecrets.com

A Doctor’s Best® Best Spirulina egy 100%-ban természetes étrendkiegészítő készítmény, mely napi adagonként (3 tabletta/nap) 3500 NE A-vitamint, 6 mcg K-vitamint, 1,5 mcg B-12 vitamint, valamint vasat, nátriumot, káliumot és riboflavint tartalmaz.

A spirulina antioxidánsként is működik megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. Javítja máj, a vesék és a keringési rendszer működését is. Csökkenti az LDL, növeli a HDL-koleszterin szintjét, segít fenntartani az egészséges anyagcsere szintjét azáltal, hogy növeli a hasznos bacilusok szintjét a bélflórában. Számos betegség ellen eredményesen alkalmazható, ide tartoznak egyes bőrbetegségek (pl. akné, pikkelysömör), az Alzheimer-, és a Parkinson-kór, az influenza, és a rákbetegség. Általános fáradtság, és alacsony energiaszint, valamint levertség, depresszió esetén is igen hatékony.

X