Címkék: betegség, cordyceps, hernyógomba, immunrendszer, kínai hernyógomba, premiumvitamin, rák, természetes gyógymód Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2019-02-11

Cordyceps: A „csodagomba” a rák ellen is hatékony

old

A cordyceps gombából többféle eljárással készülnek különféle étrendkiegészítők, melyek többek között tumorellenes hatásúak.

A cordyceps – más néven kínai hernyógomba- számos különleges tulajdonsággal bír, “erejét” azonban nem akárhonnan kapja. A Cordyceps fajok rovarpatogén gombák. A gomba elhullott vagy élő rovarlárvákból fejlődik ki oly módon, hogy a fejlődésben levő rovar testén levő gombaspórák behatolnak a rovar testébe, a gombafonalak kitöltik azt,  és az az abban levő tápanyagokat vonják el az élőlénytől, majd fordítják az energiát saját hasznukra. A gazdaállat elhullott tetemének fejrészéből fejlődik ki a hernyógomba.

A Nottinghami egyetemről Dr. Cornelia de Moor csapata által irányított kutatásból számos érdemleges eredmény kiderült, melyet a Journal of Biological Chemistry publikált. Ez a kutatás egy cordycepin nevű molekulát tanulmányozott, melyet a Coryceps gombából nyernek ki. Dr. De Moort idézve: „ A felfedezésünk lehetőséget nyit számos onkológiai betegség tanulmányozására, melyek kezelhetőek lennének a cordycepinnel.”

forrás: draxe.com

A Coryceps egyik legfelvillanyozóbb tulajdonsága az a képesség, hogy rákellenes gyógyszerként működhet. A hernyógombát jelenleg egyre növekvő számú egészségügyi dolgozó ajánlja és alkalmazza kemoterápia, sugárkezelés és hagyományos daganatellenes kezelések támogatására. A Cordyceps legfontosabb hatóanyagai a poliszacharidok, az N-tartalmú vegyületek, a poliaminok és a szterolok. Ezek az értékes anyagok leginkább a gomba fagyasztásával, agy szárításával nyerhetők ki, leggyakoribb esetben a hernyógombát napon szárítják.

A hernyógomba minden gyulladásos és autoimmun betegséggel szemben alkalmazható. Kiváló a baktériumok ellen, megköti a szabad gyököket, és természetes antibiotikumként is megállja a helyét. Hosszantartó betegségek után, lábadozási időszakban is ajánlott, a test energiával való feltöltésére. Tisztító kúrák mellé kiváló kísérő kezelés, tonizálja az idegrendszert. Mindemellett tüdőbántalmakra, kínzó köhögésre, tuberkulózis gyógyítására is alkalmazható. Férfiaknak impotencia, nőknek menstruációs zavarok esetén ajánlott, időseknek tartós gyengeség megtapasztalását követően.

Az Aloha Medicinals Inc. Pure Cordyceps Capsules egy olyan étrendkiegészítő, melyet egyedülálló, szabadalmaztatott erjesztési eljárással állítanak elő. Általános immunerősítés céljából étkezés előtt naponta 1 kapszulát ajánlott fogyasztani, betegség esetén naponta 2-t.

X