Címkék: antioxidánsok, ásványi anyagok, baktériumok, betegségek, immunrendszer, megelőzés, tanévkezdés, vírusok, vitaminok Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2019-08-27

Vértezd fel gyermeked immunrendszerét az új tanév előtt

girl-1345800_1280

Ez a nyár is villámgyorsan elröppent, és a gyerekek legnagyobb bánatára jövő héten újra becsöngetnek az iskolában. Azzal, hogy csemeténk belecsöppen egy nagyobb közösségbe, megnő a kockázata, hogy összeszed valamilyen vírust vagy baktériumot.

De mit tehetünk azért, hogy túléljük az őszt megbetegedések nélkül?

Hívjuk fel a kicsik figyelmét az olyan alapvető higiéniai szabályokra, mint hogy evést megelőzően, mosdóhasználat előtt és után alaposan, szappannal mossanak kezet. Tanítsuk meg őket, hogy tüsszentéskor takarják el a szájukat.

Adjunk nekik a házi feladat mellett játékidőt, amit lehetőség szerint a szabad levegőn töltsenek el, és bújjanak minél előbb ágyba, hogy a következő napot frissen és kipihenten kezdhessék. Próbáljunk vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ételeket az asztalra varázsolni.

Milyen vitaminok és ásványi anyagok szükségesek ahhoz, hogy felvértezd gyermeked immunrendszerét a tanévkezdés előtt?

B-vitamin komplex

A B-vitaminok elengedhetetlen szerepet játszanak az immunrendszer energiatermelő anyagcsere-folyamataiban, hozzájárulnak az optimális, jó közérzet fenntartásához és az idegrendszer épségéhez, emellett segítenek elűzni a fáradtságot.

C-vitamin

A C-vitamin vízben oldódó, erős antioxidáns, az emberi szervezet ellenállóképességét nagyban erősíti. Segíti a vas felszívódását és a kollagén termelést. A fehérvérsejtek működését serkenti, a sejtek falát pedig védi, ezáltal a kórokozók nehezebben jutnak át rajtuk.

D-vitamin

Manapság minden második gyerek D-vitamin hiányban szenved, ami hosszabb távon akár súlyosabb egészségügyi problémákhoz is vezethet. A 18 év alatti korosztály alig tartózkodik a napon, idejük nagy részét a számítógép vagy a televízió előtt töltik, bent a lakásban. Amellett, hogy az egyik legfontosabb immunrendszer-erősítő vitamin, segít elkerülni a fertőzéseket, csökkenti a gyulladásokat. Ezért fontos lenne a megfelelő D-vitamin pótlás.

E-vitamin

Hatásos antioxidánsként hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, semlegesíti a sejteket károsító szabad gyököket, illetve akadályozza a gyulladásos folyamatokat.

Cink

A cink az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely támogatja az immunrendszert. Szerepet játszik továbbá több mint 300 enzimben.

Webáruházunkban megrendelhető a direkt gyerekek számára kifejlesztett, erdei gyümölcsös ízesítésű NOW KID VITS multivitamin, amelyben megtalálható minden fontosabb vitamin és ásványi anyag, illetve a NOW KID CAL CHEWABLE narancsos rágótabletta, amely kalciumot, magnéziumot, béta-karotin és D-vitamint tartalmaz.

X