Címkék: halolaj, koleszterin, nor oil, omega-3, premiumvitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2019-02-22

Magas koleszterin – Hogyan csökkenthető?

baked-salmon-with-garlic-3056832-12_preview-5b18288eba6177003d20d706

Ha a koleszterinszint tartósan megnövekszik a vérünkben, akkor az komoly szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. 

A lazacolajban található omega-3 zsírsavak hatására a vérzsírtartalom csökken, egyidejűleg csökken a „káros” LDL-koleszterinszint, a „jó” HDL-koleszterinszint pedig növekszik. A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak gátolják a tumornövekedést, csökkenti az allergiás tüneteket, jelentős szerepet játszik a szervezet anyagcsere-folyamataiban. Segítségével elkerülhető a szívinfarktus, stroke, és egyéb szív-és érrendszeri megbetegedések. Rendszeres omega-3 zsírsav bevitellel megelőzhető a szélütés, javul a szívműködés, és csökken a trombózishajlam.

Hatására csökken a reuma, az asztma és a pikkelysömör rizikója és tünetei, megelőzhetőek a gyulladásos bélbetegségek, és a rák bizonyos fajtái. Nem újkeletű ezen tények megállapítása, hiszen már sok-sok évvel ezelőtt is felfigyeltek az omega-3 pozitív élettani hatásaira, az eszkimók életének tanulmányozása során.

forrás: thehealthsite.com

Az eszkimóknak igen zsíros állati eredetű táplálkozásuk van, mégsem alakul ki náluk szív-és érrendszeri megbetegedés. Hugh Sinclair, oxfordi kutató a jelenséget az eszkimók bőséges halfogyasztására vezette vissza 1944-ben, egy alaszkai kutatásán. Később, 1976-ban dr. Hans Bang és dr. Jorn Dyerberg, dán szakemberek eszkimók vérmintáit analizálták, és megállapították, hogy azok trigliceridértékei jóval alacsonyabbak, mint az amerikaiakéi vagy az európaiakéi. Az eszkimók átlagos vérzési ideje vérvételkor 8 perc volt, szemben az európaiaknál szokásos 4 perccel. Az eszkimók esetében a véralvadásért felelős vérlemezkék nem ragadtak olyan gyorsan össze.

Ez egyértelműen csökkenti a szívinfarktust és a stroke-ot kiváltó véralvadék kialakulásának rizikóját. A grönlandi eszkimóknál a pikkelysömör hússzor ritkább, mint az európaiaknál. Hasonlóan jó hatású ekcéma esetén is.

Webáruházunkban a világ egyik legfrisseb lazacolaj-kapszuláját forgalmazzuk. A NOR-OIL™ Szűz Lazacolaj alacsony hőfokon, 2 percig tartó eljárással kerül kinyerésre, ezért a halolaj stabil marad, megőrzi természetes hatóanyagait, és nagyságrendekkel jobb felszívódást biztosít. Gyermekeknek napi 1, felnőtteknek napi 2 kapszula ajánlott.

 

X