Címkék: Alzheimer-kór, cukorbetegség, curcuma longa, Doctor's Best® Best Curcumin C3 Complex® Bioperine®, fűszer, gyógynövény, gyulladás, ízület, kurkuma, premiumvitamin, puffadás Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-02-07

Szupererős fűszernövény! – Ön ismeri?

Turmeric-curcumine

A kurkuma port a növény sárga belsejű gyökérzetéből nyerik. A népi gyógyászatban Kínától Thaiföldig mindenütt használják.

A kurkuma már az ókori Görögországban is ismert volt, az ottani kereskedők egyszerűen „sárga gyökérnek” nevezték el. A sáfrányhoz hasonlító növényt 1753-ban nevezték el botanikusok, véglegesen Curcuma longa-nak. A gyömbérfélék családjába tartozik, Dél-Kelet Ázsia egyes részein őshonos, több száz faja létezik, termesztése Indiától Indonéziáig terjed. Számos gyógyhatása bizonyított.

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatású, így ha egy kevés joghurtot elkeverünk egy evőkanálnyi mennyiséggel, azt pedig a problémás bőrterületre kenjük, az lehúzza a pattanásokat, csökkenti a vörösséget és a hegesedést is. Kutatások szerint a kurkuma rendszeres fogyasztása segíthet elkerülni az Alzheimer-kór kialakulását is, mert hozzájárul az idegrendszerben az amyloid plakkok feloldásához. Ízületi problémák esetén is aánlott, különösen a térdízület bántalmaiban szenvedőknek tehet jót a kurkuma: csökkenti a fájdalmat, a merevséget, sőt, egy kutatás szerint hatékonyabb, mint a glükozamin, amit kifejezetten ízületi problémákra szoktak javasolni.

forrás: www.netamin.hu

Bélgyulladás, puffadás ellen is remek a kurkuma, mivel élénkít és méregtelenít, így segíthet abban, hogy az emésztésünk viszonylag rövid idő alatt visszaálljon a normál kerékvágásba. Egy kutatás szerint pedig azok a cukorbetegség kezdeti tüneteit mutató emberek, akik kilenc hónapot át minden nap kurkumát szedtek, jóval kisebb eséllyel lettek valóban cukorbetegek, mint azok, akik nem. A fájdalomcsillapítók helyett is egészséges, természetes alternatíva lehet, ha kurkumával próbálkozunk.

A nyugati orvoslás az 1990-es években kezdett célzottan foglalkozni a kurkumával. A kutatások középpontjában nem is a kurkuma, hanem a növény élénksárga színét adó hatóanyag, a kurkumin, valamint származékaik, a kurkuminoidok állnak. Immár több ezer tudományos vizsgálat és publikáció alapján az ősi tudás igazolódni látszik, mert az anyag a legtöbb sejt biokémiai reakcióinak láncolatában fontos helyeken beavatkozva csodálatos eredményeket hozott.

A Doctor’s Best® Best Curcumin C3 Complex® Bioperine® szuper erős Curcuma longa kivonatot tartalmaz, hozzávetőleg 95%-os erősségben, egy adag akár 4 hónapra is elegendő.  A Bioperine® kivonatot a feketeborsból nyerik, mely 95-98% piperint tartalmaz, ez segíti a termék felszívódását, emiatt gyomorproblémákkal élők is szedhetik.

 

X