Címkék: bőr, fiatalság, grape seed, premiumvitamin, rák, szív-és érrendszer, szőlőmag, szőlőmag kivonat Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-02-14

A szőlőmag kivonat áldásos hatásai

A szőlő héjában és magjában olyan vegyületek találhatók, amelyek erőteljes antioxidánsként működnek.

Az öregedési folyamatok és a test leépülésének egyik fő oka a szabad gyökök jelenléte, melyek immunrendszerünk ellen hatnak, és ezzel fő szerepet játszanak a krónikus betegségek kialakulásában. Szerencsére a szabad gyökök által okozott káros folyamatok antioxidánsok segítségével visszafordíthatók. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek szabályozzák az oxidációt, hogy ott és akkor játszódjon le, ahol és amikor az a szervezet számára előnyös, ezáltal megelőzik a szabad gyökök kialakulását. Amikor az oxidálószerek és az antioxidánsok kapacitása nincs a szervezeten belül egyensúlyban, a sejtek és szövetek antioxidáns mennyisége csökken, az emberi szervezet öregedésnek indul.

A szőlőmag antioxidánsként 18-szor erősebb a C-vitaminnál, és 50-szer erősebb az E-vitaminnál. A benne található vegyületek (OPC) a szabad gyökös láncreakciókat közömbösítik, megakadályozzák az emberi sejtek, szövetek károsodását, időelőtti öregedését. Folyamatos szőlőmag kivonat fogyasztás hatására csökken a szem gyulladása, nő az alkalmazkodó-, és látóképessége, valamint a kontrasztérzékenység, illetve gátolható a sárgafoltsorvadás és a szürkehályog kialakulása.

forrás: tudoela.com

A szőlőmag kivonat képes áthatolni a vér-agy gáton, védelmet nyújtva ezzel az agynak és az idegrendszernek is. Erősíti az érfalakat, megelőzi az érelmeszesedést. Enyhítheti az ízületi gyulladásokat, hozzájárul bőrünk egészségéhez, feszességéhez és hidratációjához, a ráncok kialakulását pedig késlelteti.

A Now® Grape Seed 1 kapszulája 60 mg szőlőmag kivonatot tartalmaz (polifenolok formájában), ezen kívül 300 mg-nyi citrus bioflavonoidokat, melyek szintén erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezek, emellett segítik a C-vitamin felszívódását, és megkötését az emberi szervezetben.

A szőlőmagban megtalálható polifenolok igen sokrétű hatást képesek kifejteni a szervezetre. A polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek. Képesek megvédeni szervezetünket az érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben. A szabadgyökök mérséklésével a sejtek és szövetek károsodásának mértéke csökken. Csökkentik a magas vérnyomást, illetve a káros koleszterinszintet is. A szőlőmag kivonat hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekkor is. Mérsékli a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás okozta tüneteket. Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük általa.

X