Címkék: agy, curcumin, fűszer, gyógyászat, idegek, India, kurkuma, népi gyógyászat, ősi, premiumvitamin, szív, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-11-23

India aranya – ősi csodaszer a testnek

kurkuma_3

A kurkuma nagy mértékben elősegíti az ízületek, az agy, és a szív egészségét.

A kurkuma az ayurvédikus gyógyászat egyik legismertebb fűszere, i.e. 600-ban már Asszíriában is ismerték, Indiában pedig évezredek óta használják. Két fő hatóanyaga a demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin. A kurkumin hatékony gyulladáscsökkentő, antibakteriális, és vírusölő hatású, immunstimuláló vegyület. A rákot a kezdeti és az előrehaladott fázisban is képes késleltetni, mivel gátolja a rákos sejtek növekedését, és burjánzását.

Indiában az idősebb emberek között szinte ismeretlen az Alzheimer-kór, hiszen az ott élők sokat fogyasztanak ebből a fűszerből. A kurkumin blokkolja a béta amyloid szenilis plakkok agykéregi felhalmozódását, ami többek között az Alzheimer betegség jellemző elváltozásait okozza. Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, kiváló vízhajtó, ezért segíti a vesék munkáját is, valamint véd a szabad gyökök károsító hatásai ellen. Védi a bőrt az öregedéstől, segíti az emésztést, a Parkinson-kór és a Sclerosis Multiplex kezelésében is kiváló eredményeket mutat. Csökkenti a vér LDL koleszterin és triglicerid szintjét.

forrás: www.naturhirek.hu

A kurkuma hatóanyagai elősegítik a súlycsökkenést. Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet, mely testünk egyik legerősebb antioxidánsa.Több helyen megvásárolhatóak a fűszernövény kapszulázott változatai, ám olyan kivonatot érdemes vásárolni, mely 95%- nál erősebb hatóanyagot tartalmaz. Így az adott kapszulában szinte kizárólag tiszta hatóanyag található meg.

A Doctor’s Best® Best Curcumin C3 Complex® BioPerine® termék 95% kurkumint tartalmaz. A benne található Bioperine® kivonat segíti a termék felszívódását.

X