Címkék: egészség, érrendszer, koenzim, premiumvitamin, Q10, szívbetegség, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-11-28

Hogyan kerüljük el a szívbetegségeket?

Fontos szerepet tölt be a sejtek energiatermelésében, javítja az érfalak működését, és csökkenti a vérben az oxidációs folyamatokat.

A koenzim-Q10 molekulát, más néven ubiquinon-t 1957-ben fedezte fel Fredrick L. Crane professzor és munkatársai a Wisconsin Egyetem-Madison Enzimológiai Intézetében. Napi 200 mg Q10 jelentősen javítja a férfiak spermaminőségét és mennyiségét. Kismamáknál a 20. héttől szedett napi 200 mg Q10 csökkenti a preeklampszia kockázatát. Hatására csökken a fáradékonyság, nő a teljesítmény, edzés alatt fokozódik a zsírégetés. Csökkenti az UV-sugárzás okozta ráncosodást, és a migrén gyakoriságát. Tumor-ellenes hatású.

A koleszterinszint-csökkentők gátolják a szervezetben a Q10 szintézisét, s ezért az ilyen jellegű gyógyszert szedők körében gyakori a szívelégtelenség és a szívritmuszavar. A bétablokkolók és a vérhígítók is gátolják a Q10 termelődését. Ezért ajánlott élelmiszerekkel, vagy étrendkiegészítőkkel fenntartani szervezetünkben a Q10 koenzim szintjét. Az élemiszerek közül a húsok és a halak, valamint a növényi olajok Q10 tartalma a legmagasabb. A Doctor’s Best High Absorption Q10 egy kiválóan felszívódó vegetáriánus kapszula. Nem tartalmaz tejet, tojást, glutént, kukoricát, szóját, cukrot, édesítőszereket, keményítőt, sót, és tartósítószert sem . A benne található Bioperine® olyan feketeborsból kivont gyógynövény összetevő, mely a kutatások szerint 32%-kal növeli a Q10 felszívódását a béltraktusban. Napi 1 kapszula, 120 darabos kiszerelés.

forrás: energeticnutrition.com

A Q10 koenzim megakadályozza a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását, emellett növeli az állóképességet, segíti a fogyást és lassítja az öregedési folyamatokat. Szervezetünk 25-30 éves koráig képes önmaga előállítani, ezután a Q10 szintje csökkenésnek indul, így pótlása elengedhetetlen. Számos jótékony hatással bír, többek között megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását, kiváló hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén is. Alkalmazzák az agyműködés rendellenességeinek kezelésében pl. skizofrénia, Alzheimer-kór. Szedése ajánlott sclerosis multiplex, foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség esetén is.

Az energia szállítását a koenzim Q10 végzi az ATP-hez (adenozin-trifoszfát molekulához), amely az energiát tárolja a sejtekben. Ha a sejtnek energiára van szüksége, lebontja az ATP-t és felszabadítja a kötött energiát. Azoknál a sejteknél, amelyeknek nagyobb az energiaigényük, a mitokondriumok is nagyobb sűrűségben vannak jelen. Minél magasabb a sejtekben található koenzim Q10 szint, annál több energiát képesek előállítani. Emiatt segíthet az öregedési folyamatok sebességének a csökkentésében, javul a fizikai terhelhetőség és jelentősen lehet javítani az idős emberek életminőségét.

 

X