Címkék: edzés, érrendszer, premiumvitamin, Q10, Q10-koenzim, sport, szív Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-10-04

Q10-koenzim – Miért fontos és mit nyújt?

heart-health

A Q10 fogyasztásával csökken a fáradtságérzés, javul a szívműködés, nő a teher-és munkabíró képesség, energizál, és javítja a közérzetet.

A koenzim Q10 a mitokondriumban termelődő energiafolyamatok nélkülözhetetlen anyaga. Az emberi testben az energia 95%-ban így termelődik. Hiányában krónikus fáradtság, szív-és keringési rendellenességek, érelmeszesedés, migrén, izomfájdalmak léphetnek fel.

A koenzim Q10-nek három redox állapota van: a teljesen oxidált (ubiquinon), a szemikinon, és a teljesen redukált forma (ubiquinol). Szervezetünk csak akkor tudja a Q10-et használni, ha az ubiquinont átalakítja ubiquinollá. A kor előrehaladtával, illetve különböző életmódbeli hatások (pl. dohányzás) eredményeképpen a test ezen képessége csökken. Kísérletek rámutattak, hogy az ubiquinol 40 %-kal hatásosabb a szervezet elöregedése ellen, mint az ubiquinon, a testmozgás, edzés okozta fáradtság ellen pedig 90 %-kal hatákonyabb az ubiquinol.

De miért olyan fontos a Q10 fogyasztása? Elsősorban véd a szív-és érrendszeri betegségek ellen, és erősíti az immunrendszert. A Q10 csökkenti a káros oxidációs folyamatokat az artériák falában, ennek következtében az érfalak rugalmassága jelentősen nő. A testedzést, aerob edzést végzők számára is igen nagy segítséget jelenthet a Q10, hiszen csökkenti a fáradékonyságot, növeli a teljesítményt, fokozza a zsírégetést, csökkenti az izomfájdalmakat. AQ10 ezen felül képes megkötni a káros szabad gyököket, így csökkenti az oxidációs folyamatokat. Optimális szinten tartja a haj keratin szintjét és a bőr kollagén szintjét, ezáltal lelassítja az öregedési folyamatokat.

A Q10 koenzim hatása kedvező lehet a rák megelőzésében és segíthet a rákos betegeknek is, jelentős immunerősítő és antioxidáns hatása miatt. A Now® Ubiquinol napi 1 lágykapszulájának szedésével biztosíthatjuk szervezetünk számára az ubiquinol megfelelő szintjét. Egy kapszula 100 mg ubiquinolt tartalmaz.

X