Címkék: C-vitamin, csipkebogyó, immunrendszer, Now C-1000, ősz, premiumvitamin, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-09-29

Itt a csipkebogyó-szezon, használjuk fel bátran!

kk

A hazánkban is termő vadrózsa termése számos értékes vitamint és ásványi anyagot rejt magában. Szeptember végétől már fellelhető, és szedhető erdőkben, cserjésekben.

A csipkebogyó tartalmaz A-, C-, és K-, P-, és B-vitaminokat, valamint kalciumot, magnéziumot, és vasat. A hazánkban termő növények közül a csipkebogyó az egyik legjobb természetes C-vitaminforrás, 100 grammja 400 mg C-vitamint tartalmaz, ez csaknem négyszerese a citroménak, és pontosan négyszerese a narancsénak. Ezen tények után nem lehet megfontolandó, hogy az áruházak polcain található, külföldről importált citrusféléket válasszuk-e a betegségek megelőzése céljából, vagy a vadon termő, hazai, adalékoktól mentes csipkebogyót.

forrás: http://ivestrong.com

Szakértők szerint lekvárnak megfőzve vagy leforrázva könnyen elillan a vadrózsa termésének gazdag vitamintartalma. A legjobb tehát szárítani, a megtört magot pedig langyos vízben kiáztatni, majd ezután fogyasztani.

A Now® Foods C-1000 egy olyan C-vitamin készítmény, melynek 1 tablettája 1000 mg elnyújtott felszívódású C-vitamint ás 25 mg csipkebogyóport tartalmaz. Szedésével megerősödik az immunrendszer, megelőzhetőek a betegségek, javul az állóképesség.

X