NOW UBIQUINOL

17250 Ft (bruttó)

Miért használjunk Q10 Uniquinol-t?

Idős és / vagy krónikus betegségben szenvedő egyének szervezete gyakran nehezen konvertálja az ubiquinone-t ubiquinol-lá, ezért számukra előnyös lehet az olyan Q10 koenzim étrend-kiegészítő szedése, amely ubiquinol-t, tehát már a Q10 koenzim aktív formáját tartalmazza.

Az egészséges és fiatal  szervezetnek nem okoz problémát az ubiquinone átalakítása, de az időseknél, vagy akár dohányosoknál, az ubiquinol aktiválását végző enzimatikus folyamat csökkenhet. A Q10 Uniqinol már  aktív ubiquinol-t tartalmaz, így a Q10 koenzim teljes hatása érvényesül – még ha az enzimatikus folyamat nem is működik megfelelően krónikus betegeknél.

 

Csomagolás:
60 lágykapszula / tégely

Leírás

Mi az ubiquinol?

A Q10 koenzimnek kétféle  változata van: ubiquinone (az oxidált forma), és ubiquinol (a redukált vagy “aktív” forma). Annak érdekében, hogy a Q10 -et használni tudja szervezetünk, át kell alakítania az ubiquinon-t aktív ubiquinol-lá.  Mindazonáltal, az életkor növekedésével párhuzamosan, a Q10 koenzim  különböző formái közötti átalakítás képessége fokozatosan csökken. Ennek eredményeként jelentős mennyiségű Q10 koenzim, amelyet az étrendből ubiquinon formában vesz fel a szervezet, nem tud átalakulni és ezért nem hasznosul megfelelően.

A Q10 koenzimről bővebben:

A szív- és érrendszeri betegségek Magyarországon vezető haláloknak számítanak. Ezek igencsak veszélyeztetik a legtöbbünk egészségét, ezért kiemelten fontos a Q10 koenzim fogyasztása.

Mivel antioxidáns hatású, ezért erősíti az immunrendszert, sokkal ellenállóbbá téve a testet a fertőzésekkel, a vírusokkal, és a baktériumokkal szemben is. De általánosságban az egész szervezet ellenállóbb lesz a segítségével, szinte az összes betegséggel szemben.

Q10 koenzim az öregedés ellen is küzd, szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd, és kívülről kell szervezetünkbe juttatni.

A Q10 energiát is szolgáltat a szervezetben, mégpedig azzal, hogy oxigén segítségével a tápanyagokból energiát nyer, és továbbítja a sejt mitokondriumába, ezzel pedig kifejezetten hatékony aerob edzések esetén, vagy különböző futó-, bicikliző-, vagy gyors sétálós edzések során.

Q10 jótékony hatása cukorbetegség esetében többszörös. A Q10 védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit a szabadgyököktől, csökkenti a cukor kártékony hatását a fehérjékre, javítja az inzulinnal szemben mutatott érzékenységet, csökkentve ezáltal a vércukorszintet, és a cukorbetegség okozta rossz energiaháztartást is javítja mitokondriális szinten.

 

Felhasználási javaslat: napi 1 lágykapszula az ajánlott adagja, ha lehetséges, akkor hússal fogyasztva.

Összetétel:

TÁPANYAGOK / HATÓANYAGOK: / KAPSZULA
Ubiquinol (Kaneka QH®) (CoQ10-ből kinyerve)  100 mg

Egyéb összetevők: MCT olaj (közepes láncú trigliceridek), lágyzselatin kapszula (zselatin, glicerin, víz, cékla) és méhviasz.

Kapcsolódó Termékek

Immunerősítők, Multivitaminok

NOW Men’s Active Sports Multi

Uram! Sportol? Nehéz fizikai munkát végez? Betegségből lábadozik? Vagy csak…
10000 Ft (bruttó)

Gombák, Immunerősítők

NOW REI-SHI MUSHROOMS

A pecsétviaszgomba (Reishi, Ganoderma lucidum) és a shiitake (Lentinus edodes) Magyarországon is gyűjthető, illetve…
4280 Ft (bruttó)

Gyógynövények

NOW ECHINACEA ROOT 400MG

Az Echinacea (bíborszínű kasvirág) egy őshonos amerikai gyógynövény, melyet egykor széles…
3120 Ft (bruttó)
X