Szent-Györgyi Albert felfedezése- minden betegség ellen
Szent Györgyi albert a zöldpaprika tanulmányozása közben fedezte fel a bioflavonoidokat, melyek igen jótékony hatással bírnak.
A bioflavonoidok olyan növényi festékanyagok, melyek számos pozitív hatást képesek kifejteni szervezetünkre. Természetes formában a növények húsában, héjában, szárában, és magjában találhatóak meg, ők felelnek a növények és a virágok színéért is. Szent-Györgyi Albert fedezte fel a bioflavonoidokat, méghozzá a C-vitamin tanulmányozása során. Ráébredt, hogy a növényi eredetű C-vitamin nagyobb mértékben szívódik fel, és jobban hasznosul, mint a mesterségesen előállított.
Kezdetben P-vitaminként voltak ismeretesek ezek a festékanyagok, ám mivel nem nélkülözhetetlenek a szervezet számára, mégsem nevezhetőek vitaminnak, inkább vitamin szerű anyagként tartják számon. A flavonoidok tulajdonképpen egy molekulacsoport, több, mint 4000 fajtáját ismerjük. De mégis hogyan fejtik ki hatásukat?
A bioflavonoidok antioxidáns hatással bírnak, megkötik a szabad gyököket, segítik a C-vitamin felszívódását. Gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik a koleszterin szintet, és a vérrögök képződését. Jó hatással vannak a szív-és érrendszerre, növelik az érfalak rugalmasságát. Emellett antibakteriális, és vírusellenes hatással bírnak, különböző bőrsérülések esetén segítik a hámosodást.
A citrusféleségek lágy, fehér burkában található bioflavonoidok segítenek megőrizni a C-vitamint az oxidálódástól és annak biológiai, biokémiai hatásaitól. Kimutatták, hogy ezek az anyagok csökkentik a magas vérnyomást, és enyhítik a különféle allergiákat. A természetben leginkább a C-vitamin környezetében találhatók meg azok a bioflavonoidok, melyek közül a legismertebbek: a rutin, a heszperidin és a kvercetin. Manapság viszont a korábban P-vitaminnak nevezett citrusfélékből eredő komplexum egyik tagjának, a kvercetinnek felismerésével a bioflavonoidok nagyon népszerűvé váltak.
Természetes formában számos gyümölcsben előfordulnak. Ide tartoznak a citrusfélék, a zöldpaprika, a feketeribizli, a szeder, a csipkebogyó, a kökény, az alma, az áfonya, a paradicsom, a cseresznye, a szőlő, a sárgabarack és a szilva. A zöldségek közül remek bioflavonoid-forrás a brokkoli, a hagyma, a lencsefajták, a zeller, a spenót, a fehérrépa, és a zöldpaprika. Tartalmazza még a hajdina, a dió, az eukaliptusz, a bodza, a rutafű, a vörösbor és a tea.
A Now® C-1000 tablettánként 100 mg bioflavonoidot tartalmaz. Szedése minden korosztálynak, a hideg idő beköszöntével fokozottan ajánlott. Fokozza az immunrendszer működését, enyhíti a stresszt, gyorsítja a betegségek utáni lábadozást, védi a bőrt, a szívet, és az ereket.
Ez a webhely sütiket használ sütiket használ a működésének és a felhasználását támogató funkcióinak biztosítása érdekében. Kérjük, engedélyezze a látogatáselemzést is, hogy hatékonyabban tudjuk fejleszteni szolgáltatásunk. Amennyiben a későbbiekben változtatna a beállításokon, akkor beállításokra kattintva teheti ezt meg.
A mentés gomb megnyomásával beállításai mentésre kerülnek.
Funkcionális sütik
Ezek a sütik könnyítik az oldal használatát azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ide tartozik például a weboldalon kitöltött adatok megőrzése is.
Látogatáselemzés
Ezek a sütik segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a szolgáltatásunk.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Legutóbbi hozzászólások