Címkék: japán, K2, MenaQ, Now, premiumvitamin, szójabab, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-11-17

Az egyik legértékesebb vitamin – Japán őcsi kincse

natto_tanyer_palcika

A K2-vitamin megőrzi a csontok és az érrendszer egészségét, gátolja a krónikus gyulladásokat, támogatja az immunrendszer működését.

A K2-vitaminnak két formáját különböztethetjük meg. A K1-vitamin főként a véralvadásban játszik szerepet, a K2-vitamin pedig az anyagcsere-folyamatokban vesz részt, valamint biztosítja a szív- és érrendszer egészségét. Segíti a fehérjék összetapadását, ami elengedhetetlen a véralvadási folyamatban. Együttműködik a D-vitaminnal, hogy a fehérjék beépülhessenek a csontokba. A sejtnövekedésben is szerepe van, hiszen K-vitamin nélkül a sejtek nem képesek megfelelően fejlődni. Emellett különösen fontos az idegsejtek egészségének megőrzésében. A K2-vitamint 2006 óta engedélyezték étrendkiegészítőként. A K1-vitamint könnyedén bevihetjük élelmiszerekkel, a K2-vitaminhoz viszont nehezebben jutunk hozzá táplálkozáson keresztül. Legjobb forrása a natto, más néven a japán szójabab, és az azon megerjedt jótékony baktérium, ami nyúlós hálóként tapad a babszemekre. Ennek a zöldségnek három különböző szerkezete van, amik eltérő ideig tartózkodnak az emésztőrendszerben és a felszívódásuk is különböző.

A Doctor’s Best® Natural Vitamin K2 – MenaQ7™ optimálisan felszívódó és hasznosuló K-vitamint tartalmaz. A MenaQ7™ a japán natto kivonata. Felnőtt férfiaknak naponta 120 mcg K-vitaminra van szüksége, a nőknek 90 mcg-ra. A Doctor’s Best® Natural Vitamin K2 – MenaQ7™ gazdaságos kiszerelésben megrendelhető webáruházunkból.

forrás: expja.com

A K2 kiemelt szerepet játszik a normál véralvadási folyamatokban, szabályozza a sejtnövekedést, jelentős feladata van a sejtek vándorlásában, szaporodásában és elhalásában. Pozitív hatást fejt ki érelmeszesedés, csontritkulás, valamint rákbetegségek esetén, továbbá  az öregedés folyamata során.

A NOW® K2-vitamin lucerna-kivonatot tartalmaz, így együttesen fejtik ki hatásukat a rendkívül hasznos K2-vitaminnal. A lucernalevél klorofillban, ásványi anyagokban, és vitaminokban igen gazdag. Csökkenti a magas vércukorszintet, illetve a koleszterinszintet, C-vitaminban gazdag. Kedvező hatású a tejelválasztásra, hiszen ösztrogént tartalmaz, szabályozza a menstruációt, enyhíti a PMS tüneteit. Előszeretettel alkalmazzák a fáradtság és a kimerültség kezelésére, a lábadozás folyamatának meggyorsítására, továbbá a vesekő okozta húgyúti problémákra, ideggyengeségre, valamint a gyermekkori soványságra.

 

 

X