Címkék: aloha, cocoa, cordyceps, ganoderma, kakaó, kakaópor, organikus, shiitake Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2019-01-15

Kinek ajánlott a kakaó fogyasztása?

CocoaPowder_Lead

A kakaó fogyasztása a maja és azték kultúráig nyúlik vissza. Régebben a belőle készült csokoládé ital magas rangú férfiak kiváltsága volt. 

Az amerikai bennszülöttek régóta ismerték a kakaófát, izgatószerként, tápszerként és fizetőeszközként egyaránt használták. Európába Kolombusz révén jutott el, a 17. században terjedt el a fogyasztása. Termése a kakaóbab, az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, csokoládé és kakaópor alapanyagaként kerül felhasználásra. Alkaloidjai metilxantinok, amelyek egyike a kávéban is megtalálható koffein, azonban ezt a kakaóbab kisebb mennyiségben tartalmazza.

Azt addig is tudták a kutatók, hogy a kakaó, a tea, a vörösbor és a kávé egyaránt dúskál a polifenolokban, vagyis azokban a vegyületekben, amelyek antioxidáns hatással vannak a szervezetre – lekötik a szabadgyököket. Így rendkívül jótékony hatással bírnak az immunrendszerre és nagyágyúk a daganatos betegségek elleni harcban. Nyolcezer amerikai alany bevonásával zajlott le az a kutatás 1998-ban,  amely a kakaó az emberi élet meghosszabbításának lehetőségére fókuszált.

forrás: foodbusinessnews.net

A kutatás arra is kitért, hogy a felsorolt élelmiszerek közül melyik tartalmazza a legtöbb antioxidáns anyagot. Az érmet a kakaó vitte el, amely (egy csészében) kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, háromszor annyit, mint a zöld tea és csaknam ötször többet, mint a fekete tea. Azt is megállapították azonban, hogy a valódi egészségvédő hatását a kakaó ital formájában tudja igazán jól kifejteni. Vagyis abban a formában, amelynél nem kell a szervezetnek megküzdeni a gyártás során hozzáadott anyagokkal – zsírokkal, tartósítószerekkel. Ital formájában azonban a napi 1-2 csésze kakaó elfogyasztása jótékony fegyver az öregedés ellen.

Az Aloha Cocoa – organikus kakaópor egy 100% ökológia termesztésből származó bio kakaóbabból készült italpor, bio kókuszvirág cukor és bio gyógygomba kivonatokkal keverve, amelynek fogyasztása kényelmes és tökéletes megoldást biztosít az egész család számára. Az Aloha Cocoa összes alkotóeleme FAIRTRADE gazdálkodásból származik. Az Aloha Cocoa – organikus kakaópor összetevői: organikus kókuszvirág cukor (Cocos nucifera), kakaópor (Theobroma cacao), mandulagomba (Agaricus blazei), kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis), pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum), maitake (Grifola frondosa), shiitake (Lentinula edodes)

X