Címkék: bőr, hair, haj, köröm, nails, Now, premiumvitamin, skin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-05-08

Ragyogó haj, bőr, és köröm – hogyan?

vitamin-c-beautiful-shiny-hair-skin

Hajunk, bőrünk és körmünk egészsége cseppet sem elhanyagolandó, ráadásul sok betegség szűrhető ki állapotukból.

A Now® Hair, Skin & Nails egy olyan étrendkiegészítő kapszula, mely tóbb, mint 20 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz köztük nagy menniségű A-vitamint, hialuronsavat, MSM-et.

Hajunk egészsége a hajhagymák állapotától függ. A hajszáltermelés nem folyamatos. Körülbelül 1000 napig nő egy hajszál, aztán hamarosan kihullik, majd pár hónapig az adott hajhagyma pihen. Naponta körülbelül 100 hajszál elvesztése normális, és ennyinek kell újra aktivizálódnia.
A stressz a haj másik nagy ellensége. Feszült lelkiállapotban a fejbőr izmai megfeszülnek, a töveknél „elszorítják” a hajszálakat, és a hajhagyma nem tudja megfelelően táplálni azokat, ezáltal a hajszálak elpusztulnak, kihullanak. Bizonyos vitaminok különösképpen fontosak az egészséges hajnövekedéshez: az A-, a B-, a D-, az E- és a H-vitaminok. A nyomelemek közül a kálium, a magnézium, a szilícium, foszfor, a vas és a jódra van a hajnak nagy szüksége.

forrás: hairorganics.com

Bőrünk első és legfontosabb „ápoló szere” a friss levegő. A rendszeres mozgás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a szabad levegőn végzett testgyakorlást különösen meghálálja a bőr. A futás, kocogás, sőt a tempós séta is tökéletes mozgásformák. Ezeken túlmenően a kerékpározás, úszás, gimnasztika, jóga is hihetetlenül áldásosak. Napi 2-4 liter folyadék, amiből legalább 1,5 tiszta víz vagy ásványvíz rendszeres fogyasztása, már önmagában csodákra képes, nyáron, intenzív sportolás mellett pedig még ennél is több vizet érdemes fogyasztani.

Az egészséges köröm szilárd, de hajlítható. Sima felszíne matt fényű. Az úgynevezett félhold a köröm hátsó részén, a „tövénél” világosabb. A körmöt rendszerint hibátlan bőr veszi körül. Alakja egyénileg változik, elsősorban a csontok formájától és nagyságától függ a kialakulása. A fehéres köröm vérkeringési problémát, vérszegénységet jelez. A sötét vöröses köröm megemelkedett koleszterinszintet jelenthet. A sárga köröm lehet keringési rendellenesség jele, de gyakran a cigaretta színezi el.

Ha vékony, repedezett, rendszerint valamilyen ásványi anyag, vagy a D-vitamin hiányát jelzi. A kemény, megvastagodott köröm túlzott fehérjefogyasztásra vagy zsíros táplálkozásra utal. Ha repedezettek, egyenetlenek a körömvégek – kénhiány állhat a háttérben. Ilyenkor sok babot, tojást, fokhagymát és vöröshagymát kell enni. A fakó köröm vashiánnyal, vagy vérszegénységgel magyarázható. A fehér foltokkal, pöttyökkel tarkított köröm cink vagy a B6-vitamin hiányáról árulkodik.

X