Címkék: arjuna, Dehlvi, gyógynövény, India, premiumvitamin, szív-és érrendszer, szívbetegség, terminalia arjuna Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-04-18

India szent fája – A szív gyógyítója

thời-điểm-tốt-nhất-để-ngồi-thiền-1

Az Arjuna a terminalia arjuna nevű fa kérgének őrleményéből készül. Szívtonizáló hatású készítmény.

Az arjuna használata magas koleszterinszint, koszorúér betegségek ér-regenerálás, magas vérnyomás esetén ajánlott. Erősíti a szívizmokat, segíthet regenerálódni szívbetegség és a szívet ért támadások után. Csökkenti a koleszterinszintet,  egészségesen tartja a szívet, csökkenti az érelzáródás esélyét, táplálja a szívizmokat, enyhíti a mentális stressz okozta feszültséget, elősegíti a sebek, égési sebek gyógyulását és a vér alvadását.

Az arjuna India egyik legszentebb fája. Örökzöld fa, mely hatalmas, erős gyökereivel kapaszkodik a földbe, és akár 20-25 méter magasra is megnőhet. Kúpos levelei, sárga virágai, és selymes tapintású, szürke kérge van. Gyümölcse 2-3 cm hosszú, 5 kis szárnnyal rendelkezik, melyet gazdagon sző át az erezet. A fa márciustól júniusig virágzik, gyümölcse őshonában, Indiában szeptember és november között érik.

forrás: c1.staticflickr.com

Az arjuna természetes módon hangolja át a szívet a megfelelő működésre, optimalizálja a szívverést, segít kiegyensúlyozni a szívizom energiáját, optimalizálja a vérnyomást és a pulzusszámot. Segít beállítani a trombicita funkciót, illetve segíti a fehérjék vérben való felszívódását. A 7. század óta használják különféle szívbetegségek kezelésére, az ősi Indiából ered. A buddhisták az arjunát a megvilágosodás fájának is nevezik.

A Dehlvi’s Arjuna tabletta formájában tartalmazza az arjuna fa kérgének értékes kivonatát. Vegetáriánus kapszula, szedése éhgyomorra ajánlott, a javasolt mennyiség napi 1 kapszula. Súlyosabb esetben, pl. meglévő szívbetegség, műtét utáni rengeneráció esetén reggel, és este 1-1 tabletta szedése ajánlott. Amennyiben arjuna készítményt szed, a koffein és a szénsavas italok fogyasztása nem javasolt! A Dehlvi’s Arjuna tablettánként 250 mg arjuna kivonatot (10:1 Terminalia Arjuna), és 250 mg arjuna port (Terminalia Arjuna) tartalmaz.

X