Címkék: csontritkulás, d-vitamin, Extra Strength Liquid, premiumvitamin, vitamincseppek Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-04-17

D-vitamin, kicsit más formában? – Miért ne?

skammdegi

A D-vitamin legnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből. 

A D-vitamin igen jelentős szerepet tölt be a csontok és fogak egészséges fejlődésében, illetve  ezek szerkezetének fenntartásában, mivel szabályozza a kalcium és a foszfor anyagcseréjét. Elősegíti továbbá a gyomor-bél traktusból és a veséből a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, és fokozza a csontokban a csontképződést. A D-vitamin szükséges az egészséges izom-és idegrendszeri működéshez is.

A napsugárzás hatására keletkező D2-vitamin mennyisége azonban idős korra egyre jobban csökken. A légköri szennyeződések elnyelik az ultraibolya sugarakat, így kevesebb D-vitamin tud keletkezni a bőrben. A szervezetbe kerülő nehézfémek (például ólom, kadmium) növelik a D-vitamin szükségletét.

wandervogeldiary.wordpress.com

Az eddigi kutatások ereményei mára igazoltál, hogy a D-vitamin hiánya a csontritkulás mellett számos egyéb betegség, köztük a daganatos kórképek, az idegrendszeri bántalmak, a cukorbetegség, az asztma és a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában is szerepet játszik, illetve az immunrendszer működésére is negatív hatást gyakorol.

A D-vitamin szedése kifejezetten ajánlott elhízás esetén  (a D-vitamin szerepet játszik a testtömeg szabályozásában), várandósság vagy szoptatás idején (az édesanyák a megfelelő D-vitamin szint fenntartásával gyermekük asztmás és allergiás megbetegedéseit előzhetik meg), daganatos megbetegedések megelőzésére (a D-vitamin gátolja a daganatos sejtek szaporodását), valamint cukorbetegség esetén, illetve annak megelőzésére (a D-vitamin-hiányos területeken a cukorbetegség gyakrabban fordul elő).

A Vitamin D-3 Extra Strength Liquid egy folyékony állagú D-vitamin készítmény, melyből elég napi 1-2 csepp a felnőttek vitaminszükségletének megfelelő pótlására. Ajánlott azoknak, akik nem szívesen vesznek be tablettákat, illetve azoknak, akik érzékenyek a szójára, a cukorra, a tojásra, a tejre, vagy a gluténra, hiszen ez a készítmény mindezektől mentes.

X