Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-02-22

Indiai csodagyümölcs a „legjobb gyógyító”

Amla-Benefits-And-Uses1

Az ayurvédikus orvoslás több, mint 4000 éve használja az indiai egresként is ismert amlát.

Az amlát indiai egresnek, vagy indiai pöszmétének is nevezik. Szanszkrit nyelven jelentése annyit tesz: „a legjobb gyógyító”. A tradicionális indiai orvoslásban a gyümölcsét, magját, levelét, gyökerét, kérgét és virágát, is feldolgozzák. Természetes C-vitaminforrás, és antioxidáns, ráadásul 12x jobban szívódik fel, mint az aszkorbinsav, rutint és bioflavonoidokat is tartalmaz. Betegségek megelőzésére, immunerősítésre ajánlott, valamint savlekötőként, máj és egyéb bélrendszeri gyulladások csökkentésére.

Az amla fogyasztása elősegíti az emésztést, erősíti a szívet, és megakadályozza a degeneratív elváltozásokat. Kozmetikai célokra is használják, hiszen simává teszi a bőrt, és puhává, selymessé teszi a hajat, rendszeres szedésével nincs szükség balzsam használatára. Jó hatással van a látásra is. Őshazájában használják még fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is. Köhögés, gyomorsavtúltengés, epeégés, epés hányás esetén, valamint gasztritisz, gyomorfekély, székrekedés, hasmenés ellen is hatékony. Megakadályozza a hajhullást, kiválóan kezelhető vele az ekcéma.

forrás: www.rewardme.in

Kutatások bizonyítják, hogy az amla 12x jobban szívódik fel, és eredményesebb klinikai hatásai vannak, mint a szintetikus C-vitaminnak, ami aszkorbinsavként is ismert. Bizonyított tény, hogy csupán 8.7mg amlából nyert természetes C-vitamin egyenlő 100 mg szintetikus C-vitaminnal. A szintetikus C-vitaminból hiányzik az élethez szükséges tápanyag, mint például a rutin, és a bioflavonoidok. Mivel az amla nem savas, hanem fanyar, még az a veszély sem fenyeget, hogy az egész távozik a vizeletünkkel az első alkalommal – fanyarsága végett a C-vitamin beissza magát a belek nyálkahártyáiba és szép lassan adagolja ki magát.

A webáruházunkban található Dehlvi’s Amla minden kapszulája a gyümölcsből készült port és főzetet tartalmaz, összességében 500mg tiszta, 100%-ban organikus gyümölcsöt tartalmaz.

X