Címkék: ásványi anyagok, multivitamin, Now Ecogreen Multi, premiumvitamin, vitaminok Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-02-16

Multivitamin – Honnan, milyet, mennyit?

Assortment of vitamin pills

A vitaminok szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok, ám legtöbbjük előállítására nem vagyunk képesek, ezért külső forrásból kell azokat bevinnünk.

Az őszi-téli immunerősítést a legtöbben az általános szükségletek szerint összeállított multivitaminokra bízzák, de nem árt megnézni a pontos összetételt és az egyes vitaminok mennyiségét az adott készítményben. Az immunerősítő vitaminok közül C-vitaminból például az RDA-érték (ajánlott napi bevitel minimuma) mindössze 80 milligramm – ami a skorbut megelőzésére csakugyan elég, roborálásra viszont a táplálkozáskutatók szerint ennek sokszorosa is lehet a bevitt mennyiség.

Hogy ezek a számok milyen alacsonyak, azt jól példázza, hogy a legújabb kutatások eredményei alapján a szakértők például D-vitaminból 200 NE helyett már 1500-2000 NE bevitelét ajánlják a napfényszegény időszakban. Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy étkezés útján is bevisszük a vitaminokat és ásványi anyagokat.

forrás: tjclark.com

A vitaminigényünk meghatározását nehezíti, hogy erősen függ az életkortól, a nemtől, az egészségi állapottól és az életmódtól. A várandósoknak például az átlagos felnőtteknél több folsavra, D-vitaminra van szükségük, ötven éves kor felett pedig megnő a B12-szükségletünk is. A kemény fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, stresszes életet élőknek, vagy éppen a betegségből felépülő embereknek szintén megnövekedett vitaminigénnyel kell számolniuk.

Egy átlagos, egészséges felnőtt ember napi vitaminadagja az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet és a Német Táplálkozástudományi Társaság ajánlásai alapján a következően fest: A-vitamin: 700-900 mikrogramm; B12-vitamin: 2,4 mikrogramm; D-vitamin: 15 mikrogramm; Niacin: 14-16 milligramm; E-vitamin: 15 milligramm; Pantoténsav: 6 milligramm; K-vitamin: 90-120 mikrogramm; Folsav: 400 mikrogramm; B1-vitamin:  1,3- 1,6 milligramm; Biotin: 100 mikrogramm; B2-vitamin: 1,6 milligramm; C-vitamin: 75-90 milligramm; B6-vitamin: 1,3 milligramm.

A webáruházunkban is megtalálható Now® Ecogreen Multi egy olyan -mindennapi fogyasztásra alkalmas- vegetáriánus étrendkiegészítő készítmény, amely 12 féle vitamint, 10 féle ásványi anyagot, emellett többek között spirulinát, chlorellát, alfafa gyümölcs koncentrátumot, zöld tea kivonatot és papaya enzimet is tartalmaz. A benne található vitaminok, és ásványi anyagok mennyisége bőven fedezi napi szükségleteinket, és biztosítja szervezetünk számára mindazt, amelyre szükségünk lehet a mindennapokban.

 

 

X