Címkék: csalán, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, lenmag, likopin, premiumvitamin, prostate health, prosztatarák, tökmagolaj, törpepálma Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-01-26

Egészséges prosztata 40 felett? – Van megoldás!

doctor handshake with a patient

A prosztata megnagyobbodásának valószínűsége az életkorral fokozódik. 40 éves kor alatt ritkán okoz tüneteket, viszont 60 év felett a férfiak csaknem felénél.

A prosztata megnagyobbodása az amerikai és európai populációban gyakoribb, mint Ázsiában, tehát szintén genetikai okokból a nemzeti hovatartozás sem lényegtelen. A családi állapot szerepére utal, hogy ismeretlen okokból a nős férfiaknál nagyobb a prosztata megnagyobbodás gyakorisága, mint egyedülállóknál. A jelenség valószínűleg arra utal, hogy összefüggés van a szexuális aktivitás és az adenóma kockázata között.

A Now® Prostate Health egy olyan étrendkiegészítő kapszula, mely hozzájárul a prosztata egészséges működéséhez. Részt vesz az urinális rendszer funkcióinak fenntartásában, támogatja a vesét, és az alsó húgyúti rendszer egészségét. Tartalmaz többek között tökmagolajat, lenmagot, likopint, törpepálma kivonatot, és csalánt.

A tökmagolaj A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamint tartalmaz, valamint káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, rezet és szelént. Gyógyír a húgyhólyagproblémákra, enyhíti a felfázással járó kellemetlen tüneteket. enyhíti a vizelési problémákat, fertőtleníti a húgyútakat, és sökkenti a gyulladásokat. Segít megelőzni a prosztataproblémákat, és a prosztatamegnagyobbodás okozta kellemetlen panaszokra is gyógyír lehet.

forrás: http://igdklinika.hu

A törpepálma kivonatát használják jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, alacsony libidó, húgyúti problémák, köhögés, asztma, bronchitis esetén is. A fűrészpálma egy gyógynövény, melyet elsősorban 40 feletti férfiak esetében használnak a prosztata egészségének javítására, valamint a prosztata megnagyobbodásának kezelésére, főleg a korai stádiumban. Mindazonáltal a pálma bogyóit több, a húgyútakkal és a nemi szervekkel összefüggő komplikáció kezelésére is alkalmazzák.

A csalán a vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajatamire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot. A prosztatagyulladás egyik fő gyógyítójának érdekes módon viszont a tökmagot tartják. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. A lenmagban viszont ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van.

forrás: /kep.cdn.indexvas.hu

A likopin betegségmegelőző szerepét számos daganatos megbetegedés kialakulásában statisztikai és kutatási adatok is alátámasztják. Kedvező élettani hatása nagyrészt erőteljes antioxidáns tulajdonságaival magyarázható. A magyar lakosság likopin-ellátottságára vonatkozóan jelenleg nincsenek megbízható adatok. A likopin antioxidáns hatásával csökkenti a szervezet szemmel látható – bőr ráncosodása – és nem látható idő előtti öregedését.

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az életkorral együtt járó normális élettani folyamat, amelynek hátterében hormonális változások állnak. Az enyhébb vizeletürítési nehézségek esetében nincs is feltétlenül szükség azonnali beavatkozásra, illetve elegendő lehet a gyógynövényalapú kezelések bevezetése is.

X