Címkék: ásványi anyag, Cal Kid Chewable, d-vitamin, gyermek, immunrendszer, kalcium, magnézium, premiumvitamin, vitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-01-23

Így lehet igazán életerős a gyermeked!

4e6d044abbf422e3_Strong_Willed

A kalcium rendkívül fontos ásványi anyag, ugyanis minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá.Bár sokan azt hiszik, hogy a csontritkulás időskori probléma, ez valójában a gyermekkorból eredeztethető: a kalcium bevitele szempontjából az első 25 év a meghatározó, mert a csontállomány addigra fejlődik ki, utána már csak veszít ásványianyag-tartalmából. A kalcium beépülését a D-vitamin és a mozgás segíti elő.

A D-vitamin a kalcium bélből való felszívódását, és a vizelettel való kiválasztás csökkenését segíti. A napi ajánlott mennyiségű D-vitamin megfelelő kalciumszintet biztosít az egészséges csontozat kialakításához, viszont túl nagy mennyiségben még a csontokból is felszabadítja a kalciumot, ezért nem szabad túlzásba vinni szedését. Ha alacsony a gyermek D-vitamin szintje, hiába fogyaszt megfelelő mennyiségű kalciumban gazdag ételt (sok tejterméket), a feszívódás korlátozott, így a csontok nem épülhetnek megfelelően.

forrás: media4.s-nbcnews.com

A Now® Kid Cal Chewable kalciumot, magnéziumot, és D-vitamint tartalmazó narancs ízű rágótabletta, gyermekek számára kifejlesztve, melyből 3 éves kor felett naponta 2 rágótabletta adható.

A gyerekek napi kalciumszükséglete korcsoportok szerint a következőképpen változik: 1-3 évesek: 500 mg, 4-8 évesek: 800 mg, 9-19 évesek: 1300 mg. A kalcium annál jobban épül be a csontba, minél nagyobb a csont fizikai terhelése. Vagyis aki sokat mozog, sportol, annak sűrűbb, erősebb lesz a csontállománya. Az elhízott gyerekeknek épp ezért duplán veszélyeztetettek: D-vitamin szintjük biztosan alacsony, és a mozgáshiány is akadályozza a kalcium csontba való beépülését.

A csontozat erősségét alapvetően az öröklődés határozza meg, de befolyásolhatják a környezeti hatások, a táplálkozás, vagy valamilyen tartós betegség. Ha a kalcium bevitele gyermekkorban, tehát még a növekedési fázisban alacsony, akkor a csont nem képes a maximális tömegét elérni. Ha gyermekkorban odafigyelünk, akár 5-10 évet lehet nyerni időskorra, súlyos combnyak- vagy csigolyatörést lehet elkerülni.

X