Címkék: bőr, egészséges bőr, fiatalság, japán, premiumvitamin, ránctalanítás, vitamin, yuzurihara Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-01-18

Fiatal bőr érettebb korban is – Hogyan lehetséges?

concept of aging and skin care

Fiatalságunk egyik titka a hialuronsav, melynek használata egy japán diétából eredeztethető.

A hialuronsav egy vízmegkötő molekula, melyet 1934-ben fedezett fel Karl Meyer biokémikus. Az igazi áttörés viszont csak a XVII.-XIX. században  történt meg, amikor is a világ felfigyelt egy japán falu lakóinak különösen hosszú életére, és meglepő külsejére. Yuzurihara lakosai különleges diétát folytatnak, ennek köszönhető hosszú életük, és fiatalos bőrük. Rengeteg zöldséget fogyasztanak, köztük moloheiya-t (spenót szerű leveles növény), kukoricát, táró gyökeret, okrát, burgonyát, rizst. Mindezek a zöldségek serkentik a hialuronsav termelődését, ezzel járulva hozzá a bőr és a szervezet fiatalon tartásához.

A hialuronsav természetes módon megtalálható minden élő szervezetben, a sejtek és a kötőszövetek közötti gél állagú összetevő. Kipárnázza az ízületeket, és az idegeket.  Hidratálja a bőrt, a hajat, és a szemeket. A kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebbet termel, a bőr és a sejtek veszítenek rugalmasságukból, mely ráncosodást, szemszárazságot, a hajszálak elvékonyodását, és a porcok összezsugorodását okozza. A yuzurihara-diéta számos szénhidrátban gazdag zöldséget is tartalmaz. Ilyenek találhatóak például a taróban, az édesburgonyában, az imojiban (egyfajta burgonyagyökér). A hialuronsav ma már számos formában elérhető, mint étrendkiegészítő, ám mindenképp érdemes ellenőrzött, minőségi terméket választani. A Doctor’s Best hialuronsav kondroitin-szulfáttal és BioCell Kollagénnal® támogatja a fiatalos bőr, és a kötőszövetek egészségét. A BioCell Kollagén® a természetben előforduló hidrolizált kollagén (60%), kondroitin-szulfát (20%) és a hialuronsav (10%) szabadalmaztatott összetételét tartalmazza.

forrás: organicfacts.net

A hialuronsav egy nagy molekulájú szénhidrát, mely minden szövetben megtalálható. Az emberi testben vízmegkötő, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van. Számos gyógyszerészeti termék összetevője, megtalálható bőrápoló-, szemsebészeti- és ortopédiai termékekben. Használják a reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban, hiszen közvetlenül az ízületi résbe fecskendezve a mozgás javítható. Lehetővé teszi a fájdalom csökkentését, a gyulladás elkerülését, a porc további kopásának megakadályozását. Az urológiában fájdalmas hólyag szindróma esetén alkalmazzák: a hólyag feltöltésével a hólyagfal nyálkahártyája helyreállítható, ezáltal a gyulladás és a fájdalom enyhül, az életminőség javul. Hatásos a bőrgyógyászati sebkezelésben, hiszen a legkisebb horzsolásoktól egészen a fekélyes sebekig alkalmazzák. Emellett a bőrgyógyászatban esztétikai célokra is használják.

A kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebbet termel, a bőr és a sejtek veszítenek rugalmasságukból, mely ráncosodást, szemszárazságot, a hajszálak elvékonyodását, és a porcok összezsugorodását okozza. A Doctor’s Best hialuronsav kondroitin-szulfáttal és BioCell Kollagénnal® támogatja a fiatalos bőr, és a kötőszövetek egészségét. A BioCell Kollagén® a természetben előforduló hidrolizált kollagén (60%), kondroitin-szulfát (20%) és a hialuronsav (10%) szabadalmaztatott összetételét tartalmazza.

 

 

X