Címkék: csecsemő, egészség, gyerek, gyerekvitamin, gyermekek, kid vits, multivitamin Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2018-01-15

Mire ügyeljünk télen? – Szülők, figyelem!

d1b3437f619321648f8c4abfeb889253

Gyermekeink számára a téli időszakban is elengedhetetlen a megfelelő vitamin-és ásványi anyag pótlás.

A kisgyermekek növekedésében meghatározó időszak az első három év. A fejlődésben levő szervezet, a csontok, az izmok, az agy, a sejtek és a szövetek egészséges növekedése miatt rendkívül fontos a kisgyermekek egészséges táplálása, és a vitaminok, ásványi anyagok rendszeres bevitele.

A vitaminok szerves vegyületek, melyekre feltétlenül szükségünk van, még ha nem is nagy mennyiségben. A legkönnyebben persze a táplálékkal tudjuk bejuttatni őket a szervezetünkbe, ám ez nem mindig sikerül, vagy azért, mert nem az étrendünkkel van gond, vagy azért, mert a felszívódásukkal akad probléma. A felszívódást nehezíthetik bélflóra problémák, rendszertelen étkezés, egyes gyógyszerek, kevés nyers, friss gyümölcs, zöldség fogyasztása, valamint krónikus betegségek is.

A legtöbb család esetében a gyermek előbb- utóbb bölcsődébe vagy óvodába, azaz közösségbe kerül. Ez már önmagában egy komoly megrázkódtatás a szervezetének, amire még ráerősít a tény hogy sokan a nem teljesen egészséges gyermekeket is elviszik bölcsődébe, óvodába. Testvérek esetében erre még rátesz egy lapáttal, amikor a másik hozza haza a közösségből a betegséget, és az szépen végigmegy az egész családon. Sok gyermek nem szereti az egészséges élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, melyek vitamintartalmukkal segíthetnének az egészség megőrzésében. Ha viszont az étrend nem elég kiegyensúlyozott, és nem a megfelelő arányban tartalmaz bizonyos ásványi anyagokat és vitaminokat, akkor az immunrendszer sem tud megfelelően védekezni, és kész a baj.

forrás: alresalah.ps

Érdemes tehát figyelni és idejekorán felismerni azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy a gyermek szervezete nehezebben birkózik meg a betegségekkel, és vitaminpótlásra van szükség. Ilyen a rendszeres megfázás, nátha, a rendszeres influenza, az elhúzódó gyógyulás, a hajlam a fertőzéses betegségekre, a szorongás, az ételallergia és/vagy -intolerancia, a gyakori fejfájás, és torokgyulladás.

A Now®Kid Vitsolyan nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, mint például a C-vitamin, a B-vitaminok, az A-vitamin, a kalcium, a vas, a magnézium. Összesen 27 féle vitamin és ásványi anyag található meg benne, emellett tartalmaz többek között fruktózt, kókuszolajat, árpamalátát, és természetes ízesítőket. A multivitamin készítmény minden gyermek számára ajánlott, különösen azoknak fontos, akik válogatósabbak, így nem szívesen fogyasztanak elég gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, vagy akár húst, hajlamosak a táplálkozási hiányállapotokra.

 

 

X