Címkék: acerola, bioflavonoidok, buffered, C-vitamin, érzékeny gyomor, gyomorsav, hasfájás, premiumvitamin, puffadás Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-12-11

C-vitamin okozta hasmenés? – Itt a megoldás!

barbados-for-web

A C-vitaminnak természetes enyhe hashajtó hatása van, ezért fogyasztása az érzékeny gyomrúaknak, és a savtúltengésben szenvedőknek problémákat okozhat.

A gyomorsav túltermelés egyik jellemző kiváltó oka a gyomorhurut, amelynek kialakulásához bizonyos gyógyszerek szedése, a túlzott alkohol, koffein, valamint zsíros és fűszeres ételek fogyasztása, valamint az erős dohányzás is hozzájárul. A gyomorsav túltermelést az esetek többségében a túlevés okozza: ilyenkor gyomrunk a kelleténél több savat termel, ami a gyomorszáj izomkötegének rossz záródása miatt, bekerül a nyelőcsőbe.

A téli időszakban azonban, mindannyiunk számára elengedhetetlen a C-vitamin rendszeres pótlása, így ellenállóbbakká válhatunk a betegségekkel szemben. A Now® C-1000 Buffered egy savmentes, gyomorkímélő C-vitamin, melynek 1 kapszulája 1000 mg C-vitamint, 110 mg kalciumot, 250 mg citrus bioflavonoidot, 50 mg acerola cseresznyét, és 50 mg P-vitamint (rutint) tartalmaz. Miért olyan hasznosak ezek a hatóanyagok?

forrás: livestrong.com

A bioflavonoidok olyan színes vegyületek, amelyek megtalálhatóak a legtöbb gyümölcsben és zöldségfélében, valamint lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában. Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezése során mintegy melléktermékként bukkant rá a bioflavonoidokra.  Az arceloa cseresznye valójában citrusféle, csupán formája és színe miatt nevezik cseresznyének. Több országban csodanövényként ismeretes, hiszen a magas C-vitamin tartalma miatt megfázásra, náthára, és vérszegénységre is alkalmazható. Az acerola Európában forgalmazott formája az érett acerola különleges eljárással porlasztott sűrített anyaga, amelynek természetes C-vitamin tartalma legalább 17%. A P-vitamin vagy rutin tulajdonképpen a bioflavonoidok közé tartozó anyag, amely a C vitamin kísérőjeként fordul elő, megvédve a C-vitamint az oxidációtól és elősegítve a felszívódását.

A NOW® C-1000 BUFFERED elnyújtott felszívódását a bioflavonoidok, és a rutin biztosítja, ajánlott bevitele napi 1 tabletta.

 

 

X