Címkék: fűrészpálma, gyakori vizelés, hugyúti ferőzés, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, premiumvitamin, prosztata, prosztatarák, tökmagolaj, vizelési panaszok Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-12-06

Prosztata-megnagyobbodás – Mit tehetünk ellene?

40-pumpkins

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás leggyakoribb tünetei a gyakori vizelés, a vizelet indításának nehezítettsége, a vékonyabb vizeletsugár és a vizelet elcsöpögése.

A prosztata megnagyobbodásának valószínűsége az életkorral fokozódik. 40 éves kor alatt ritkán okoz tüneteket, viszont 60 év felett a férfiak csaknem felénél. Az életkor mellett egyéb kockázati tényezők lehetnek: A prosztata kóros megnagyobbodása a családban halmozódhat, ami genetikai hajlamot feltételez. A Now® Prostate Health egy olyan étrendkiegészítő kapszula, mely számos értékes hatóanyagot tartalmaz, és felveszi a harcot e makacs népbetegséggel szemben. Két fő hatóanyaga a fűrészpálma, és a tökmagolaj.

A fűrészpálma Amerikában őshonos, hazánkban termése nem kapható. Akár 700 évig is elél, termésében található egy értékes mag, amelyben flavonoidok, olajok, és szterolok találhatók, melyek jótékony hatással vannak az egészségre. A fűrészpálmát a népi gyógyászatban régóta ismerik, és használják, legismertebb a prosztata-megnagyobbodás ellenes hatása. 60-70 év körül a legtöbb férfinál jelentkezik a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. Abban az esetben, ha még nem kell műteni, a fűrészpálma kivonat megakadályozhatja a további komplikációkat, és rosszindulatú elváltozásokat. A magból készült kivonat megfékezi a prosztatasejtek elburjánzását, véd a gyulladások ellen, vizelethajtó hatású.

forrás: images.contentful.com

A tökmagolaj hidegen sajtolt formában fejti ki leginkább hatását, hiszen így nem sérülnek a telítetlen zsírsavak és a vitaminok. Alkalmazható a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén, hiszen lelassítja a folyamatot, és meggátolja a rákos sejtek kialakulását, illetve segít a vizelési panaszok esetén is. Húgyúti fertőzés esetén kiváló hatású, emellett emésztés segítő. Depresszió, rossz közérzet, hangulatingadozások ellen is ajánlott fogyasztása. A tökmagolaj 79,4% telítetlen zsírsavat tartalmaz, ezen belül is omega-6 zsírsavakat, melyek hozzájárulnak  a haj és a bőr növekedéséhez, szabályozzák az anyagcserét, és védik a csontok egészségét. A tökmagolaj csökkenti a koleszterin-szintet, lassítja az érelmeszesedést, az agyi keringésre is jótékony hatással bír.

A Now® Prostate Health tartalmaz még cinket, csalán-kivonatot, lenmagolajat, likopint, zöld teát, kvercetint, szelént, japán keserűfüvet, és kurkumát. A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás által okozott tünetek csökkentése mellett ezek a hatóanyagok antibakteriális, vizelethajtó, vesekőellenes, tumorellenes hatásúak, valamint csökkentik a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

X