Doctor’s Best Natural K2-vitamin – MenaQ7

7480 Ft (bruttó)

A természetes K2-vitaminnak fontos szerepe van a csontok szerkezetének megtartásában, valamint a szív- és érrendszer működésében.

A Doctor’s Best® Natural Vitamin K2 – MenaQ7 tartalmazza az optimálisan felszívódó és hasznosuló K-vitamint. A MenaQ7 a japán natto (szójabab) élelmiszerkivonata, mely menakinonban gazdag, ami a K-vitamin legkönnyebben felszívódó formája.

Csomagolás:
60 vegetáriánus kapszula / tégely

Elfogyott

Leírás

A természetes K2-vitaminnak fontos szerepe van a csontok szerkezetének megtartásában, valamint a szív- és érrendszer működésében.

A Doctor’s Best® Natural Vitamin K2 – MenaQ7 tartalmazza az optimálisan felszívódó és hasznosuló K-vitamint. A MenaQ7 a japán natto (szójabab) élelmiszerkivonata, mely menakinonban gazdag, ami a K-vitamin legkönnyebben felszívódó formája.

Az utóbbi évek kutatásai rávilágítottak arra, hogy a K-vitamin hiánya – ami nagyon elterjedt a nyugati emberek körében – az egyik meghatározó oka a szív- és érrendszer, valamint a lágyszövetek meszesedésének.
Az erek és a lágyszövetek elmeszesedését manapság gyakorlatilag a korral járó elváltozásnak tekintik elsősorban, holott legújabb ismereteink szerint ezt a K-vitamin hiánya is okozhatja. Amennyiben ez így van, akkor a K-vitamin hiánya gyakorlatilag általánosnak tekinthető.

A K-vitamin szív- és érrendszerre gyakorolt hatását elemezve mára világossá vált, hogy a megfelelő szintű K-vitamin bevitel lassítja, vagy akár vissza is fordíthatja az erek és a szív elmeszesedését. Több vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy a K1-vitamin ebben a vonatkozásban hatástalan, míg a K2-vitamin hatásos. Ennek oka valószínűleg az, hogy a K2-vitamin tartósabban emeli meg a vérszintet.

Számos vizsgálat igazolta, hogy a K1- és K2-vitamin alacsony szintje csökkent csontsűrűséget eredményez, valamint gyakoribb medence-, csigolya- és combnyaktörést. Egy japán vizsgálatban pl. a legalacsonyabb K-vitamin vérszintet mutatóknak 3.6-szor nagyobb volt a kockázata a csigolyatörésre, mint a legmagasabb K-vitamin vérszintűeknek. Kiderült az is, hogy a kalcium és a magnézium sokkal könnyebben épül be a csontokba a K-vitamin segítségével, mely így lelassítja a csontritkulást, a felesleges, be nem épülő kalcium pedig nem károsítja a vesét.

A K-vitamin – úgy tűnik – az a következő vitamin lesz, mely alapvető szerepet fog játszani a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás megelőzésében. Akár paleo, akár nyugati étrenden él valaki, rendkívül fontos lenne naponta megfelelő mennyiségű K-vitaminhoz juttatnia szervezetét. Ezt élelmiszerekből fedezni elég nehéz, mert a növényekben található K1-vitamin nem elég hatásos, a K2-vitamin pedig nagy mennyiségben elsősorban csak a japán szójababból erjesztett nattoban található. Ennélfogva a K-vitamint legegyszerűbb, és leghatásosabb módon a K-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők segítségével tudjuk biztosítani szervezetünk számára.

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula az ajánlott adagja.

Figyelem! Ez a termék K-vitamint tartalmaz! Konzultáljon orvosával/gyógyszerészével, ha Ön véralvadásgátlót szed (Coumarin, Warfarin)!

Összetétel:

Tápanyagok / hatóanyagok: / kapszula RDA %
K-vitamin (K2-vitamin MenaQ7 formulában)  45 mcg  56 %

Emellett tartalmaz még növényi cellulózt, növényi forrásból származó magnézium-sztearátot, tejproteint, kazeint, valamint szódium-kazeinátot.

Kapcsolódó Termékek

Vitaminok

Szerves Folsav (M-vitamin)

Szerves Folsav M-vitamin: A folsav fogyasztása gyermeket tervező nőknek kiemelten…
1460 Ft (bruttó)

Vitaminok

Olimp Labs Chela-Calcium D3-vitamin

Az Olimp Labs® Chela-Calcium D3® egy olyan étrend-kiegészítő, mely a kalcium legjobban…
2700 Ft (bruttó)

Vitaminok

Now D-3 & K-2 Vitamin

A D-vitamin a kalcium és foszfor felszívódását segíti, nélkülözhetetlen a…
3900 Ft (bruttó)
X