Címkék: aranygyökér, gyógynövény, immunrendszer, premiumvitamin, rák, rhodiola, varjúháj Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-10-24

Az egyik legősibb gyógynövény – a Rhodiola rosea

Benefits-Of-Arctic-Root

A rhodiolát évezredek óta használják a világ minden táján, hiszen rengeteg betegség ellen hatékony.

A rhodiola adaptogén gyógyövény, mely nem toxikus, nincs mellékhatása, segíti a szervezet, az idegrendszer és az immunrendszer alkalmazkodó-képességét, normalizálja a pszichológiai és fizikai funkciókat, és káros stressz esetén helyreállítja a test homeosztázisát. A tibeti szerzetesek már 1200 éve sikeresen alkalmazzák, mára pedig a tudomány is igazolta kedvező hatásait.

A Rhodiola Rosea Szibériában, Skandináviában, és Kínában őshonos. Stressz-és depresszió ellenes hatású, szorongásoldó, hangulatjavító, erősíti az immunrendszert, valamint daganatok ellen is kiváló, enyhíti a kemoterápia káros mellékhatásait. Szabályozza a vércukor-szintet, harmonizálja a szexuális funkciókat, védi a szív, és a máj egészségét. Sportolóknak természetes teljesítményfokozó hatása miatt ajánlott, növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet. Szedése időseknek is javasolt, betegségek, gyengülés megelőzésére, a mentális egészség megtartása érdekében.

A Rhodiola 200 faja közül csak az aranygyökér (R. Rosea) tartalmaz rosavint, rosarint, és szalidrozidot, ezért biológiailag a család legaktívabb gyógynövénye. A világon mindössze 22 gyógynövény szerepel az adaptogén gyógynövények listáján, az aranygyökér közöttük van.

forrás: ayurtimes.com

Az aranygyökér természetes élőhelyei főként Közép-és Kelet-Ázsia, a Kaukázus, Tibet, az Alpok 2000 méter feletti részei, Kanada, és Alaszka. Első írásos emléke Kr.e. 77-ből származik. Dioscorides, a görög orvos írt az általa elsőként használt Rhodiola Rosea gyógyszerként való alkalmazásáról a De Materia Medica-ban. Európában már a vikingek, és a görögök is ismerték, Tibetben 1200 évvel ezelőtt születtek róla feljegyzések a Four Medical Dictionary-ben. A tibeti Qing Dinasztia uralkodásának századaiban a katonák folyamatosan fogyasztottak aranygyökér teát erősítőszerként, életerő esszenciaként, energiáik feltöltésére. Mongol orvosok a rák kezelésére és a tuberkulózis gyógyítására alkalmazták. Az orosz népgyógyászatban megfázásra, influenza jellegű betegségek kezelésére, szív erősítésére és szívszélhűdés elleni szerként használták.

Webáruházunkban a NOW ® Rhodiola termékét forgalmazzuk, mely kapszulánként 500 mg aranygyökér kivonatot tartalmaz, ajánlott szedése naponta 1-2 kapszula.

X