A hazánkban is termő vadrózsa termése számos értékes vitamint és ásványi anyagot rejt magában. Szeptember végétől már fellelhető, és szedhető erdőkben, cserjésekben.
A csipkebogyó tartalmaz A-, C-, és K-, P-, és B-vitaminokat, valamint kalciumot, magnéziumot, és vasat. A hazánkban termő növények közül a csipkebogyó az egyik legjobb természetes C-vitaminforrás, 100 grammja 400 mg C-vitamint tartalmaz, ez csaknem négyszerese a citroménak, és pontosan négyszerese a narancsénak. Ezen tények után nem lehet megfontolandó, hogy az áruházak polcain található, külföldről importált citrusféléket válasszuk-e a betegségek megelőzése céljából, vagy a vadon termő, hazai, adalékoktól mentes csipkebogyót.
Szakértők szerint lekvárnak megfőzve vagy leforrázva könnyen elillan a vadrózsa termésének gazdag vitamintartalma. A legjobb tehát szárítani, a megtört magot pedig langyos vízben kiáztatni, majd ezután fogyasztani.
A Now® Foods C-1000 egy olyan C-vitamin készítmény, melynek 1 tablettája 1000 mg elnyújtott felszívódású C-vitamint ás 25 mg csipkebogyóport tartalmaz. Szedésével megerősödik az immunrendszer, megelőzhetőek a betegségek, javul az állóképesség.
Ez a webhely sütiket használ sütiket használ a működésének és a felhasználását támogató funkcióinak biztosítása érdekében. Kérjük, engedélyezze a látogatáselemzést is, hogy hatékonyabban tudjuk fejleszteni szolgáltatásunk. Amennyiben a későbbiekben változtatna a beállításokon, akkor beállításokra kattintva teheti ezt meg.
A mentés gomb megnyomásával beállításai mentésre kerülnek.
Funkcionális sütik
Ezek a sütik könnyítik az oldal használatát azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ide tartozik például a weboldalon kitöltött adatok megőrzése is.
Látogatáselemzés
Ezek a sütik segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a szolgáltatásunk.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Legutóbbi hozzászólások