Leírás
Inka bogyó:
Mazsolára hasonlító, szárított gyümölcs, ami „arany bogyó” néven is ismert. Peru magasabb területein őshonos, pompás keserédes ízéről ismerhető fel. Antioxidánsokban gazdag, viszonylag magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik.
Összetevők: Organikus Inka bogyók
Latin: Physalis Peruviana L.
Használat:
Étkezések között fogyassz belőle egy maroknyit, vagy keverd turmixhoz, gabonapehelyhez, mogyoróhoz stb…
Származási ország: Peru.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
INKA BOGYÓ (Physalis Peruviana):
Mi az inka bogyó?
Az Inka bogyó az Andokban, és trópusi hegységek hűvös fennsíkjain őshonos, egynyári növény. Európai kertekben dísznövényként is népszerű, lampionra emlékeztető, kehelyszerű külső burkának köszönhetően, amely a narancssárgás, cseresznye alakú bogyót rejti. Magas alkaloid szintje miatt a növény zöld részei mérgezők, csak az érett gyümölcs ehető. Érett formájában az Inka bogyó halványnarancssárga színű és rendkívül finom. A szárított gyümölcsnek intenzív, savanykás-édes íze van.
A PlanetBio inka bogyó jótékony hatásai:
A PlanetBIO inka bogyó gazdag rostokban, teljes tömegének 22,5 %-át ez teszik ki. Egy maréknyi szárított PlanetBIO inka bogyó (50 g) több rostot tartalmaz, mint egy csésze kukoricapehely, vagy mint egy szelet teljes kiőrlésű kenyér! Kiemelkedő C-vitamin forrás. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő folyamatokhoz, antioxidáns hatása révén védelmezi a sejteket, szerepet játszik a normális idegrendszeri és pszichés működésben, enyhíti a fáradtság és kimerültség tüneteit, segíti a kollagén képződését, elősegítve ezzel a csontok, a porcok, a bőr, az íny, a fogak megújulását. Fokozza az immunrendszer működését. A PlanetBIO inka bogyó A-vitaminban is gazdag, mely a „látás vitaminja”, és a megelőzi a bőr, illetve a nyálkahártyák kiszáradását, támogatja az immunrendszer helyes működését, és részt vesz a sejtdifferenciálódás folyamatában.
A vas jelenléte az inka bogyóban rendkívül előnyös az előbb említett két vitaminnal összefüggésben. Az A-vitamin ugyanis hozzájárul a normál vas anyagcseréhez, míg a C-vitamin növeli a vas felszívódását. A vas részt vesz a vörösvérsejt és a hemoglobin képzésben, támogatja az immunrendszer helyes működését, enyhíti a fáradtság és kimerültség tüneteit, javítja az összpontosítást. Szerepet játszik a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, a sejtosztódás folyamatában, valamint az oxigén és széndioxid szállításában.
Hogyan használd a PlanetBio inka bogyót?
A PlanetBIO inka bogyó termesztése megfelel a biogazdálkodás európai normáinak. A gyümölcs kellemesen rágható állaga és édeskésen savanyú íze miatt tökéletes rágcsálnivaló önmagában, vagy tápláló kiegészítője lehet különböző ételeknek. A PlanetBIO inka bogyót teheti kásákba, gyümölcs- vagy zöldségsalátákba, lekvárokba, gyümölcsszószokba, befőttekbe. Márthatja csokoládéba, illetve felhasználhatja hidegdesszertek vagy sütemények készítéséhez. Az inka bogyó korlátlan mennyiségben fogyasztható a nap folyamán bármikor.
Tudta Ön, hogy…
… az inka bogyó a burgonyafélék családjába tartozik, így szoros rokonságban áll a paradicsommal, burgonyával, paprikával, padlizsánnal és nadragulyával? És igaz: a friss inka bogyó valóban emlékeztet egy apró paradicsomra.
… az Inka bogyónak számtalan neve van? A köpenyes egres, puha, azték bogyó, arany bogyó, perui földi cseresznye és ananászcseresznye csak néhány ezek közül.
… az inka bogyót gyógynövényként is használják a népgyógyászatban a rák, a malária, az asztma, a hepatitis, a dermatitisz és a reuma kezelésére? Bár tudományosan nem erősítették meg hatását ezen betegségekben.
Legutóbbi hozzászólások