Planetbio Goji Berries

3580 Ft (bruttó)

A PlanetBIO prémium goji bogyó Ningxia tartományból származik, termesztése Qinghaiban tartományban történik 3000 méter magasan. A goji bogyó termesztése során kizárólag természetes növényvédőszereket használnak! A termék BIO minősítésű, organikus bizonyítvánnyal rendelkező termőhelyről származik!

Elfogyott

Leírás

Goji bogyók, organikus táplálékkiegészítő:

 

Összetevők: Organikus goji bogyók
LatinLycium Barbarum

Ajánlott napi bevitel: 30 g (egy maroknyi)
Használat: Fogyasztható magában, de gabonapehellyel, mogyoróval, szárított gyümölcsökkel keverve és turmixban is.

Származási ország: Kína.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

A változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód alapvető fontosságú. Az ajánlott napi beviteli mennyiség túllépése nem javasolt. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Gyermekektől távol tartandó!

GOJI BOGYÓ (Lycium Barbarium)

Mi a goji?

Természetes élőhelye Délkelet-Európa és Ázsia, de köztudott, hogy a legjobb minőségű bogyók Kína északi részéről származnak. Bár kissé hasonlítanak a mazsolához, jellegzetes finom ízük könnyen megkülönböztethetővé teszi őket. A kínai hagyományos orvoslás már évezredek óta használja a gojit számtalan betegség kezelésénél. Mára világszerte ismertté vált ez az egészséges és finom superfood. A PlanetBIO szárított goji bogyók tápláló kiegészítői az egészséges mindennapoknak.

Mit tartalmaz a PlanetBIO goji?

A PlanetBIO goji bogyó gazdag természetes cukorban, ezért reggeli fogyasztása kiváló energiaforrásként szolgál. Sok benne a fehérje (15,6%), mely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez, az izmok és csontok normál állapotának fenntartásához. Rosttartalma is kimagasló. Ugyanakkor a PlanetBIO goji bogyó nem tartalmaz zsírt, viszont számos fontos ásványi anyagot kínál. A benne lévő kálium szerepet játszik az egészséges izomműködésben és a normális vérnyomás fenntartásában, a réz segíti az immunrendszer működését és a kötőszövetek karbantartását, szerepet játszik a stressz elleni sejtvédelemben. A PlanetBIO goji bogyó C-vitamin- és vastartalma kimagasló. A vas hozzájárul a vörösvérsejtek és a hemoglobin képződéséhez, a szervezeten belüli oxigénszállításhoz, az immunrendszer működéséhez, a sejtosztódás folyamatához, valamint a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez.

Előállítása és fogyasztása:

Betakarítás után a PlanetBIO goji bogyókat gondosan megmossák, majd kevesebb mint 45°C-on szárítják. A legtöbb aszalási eljárás 45°C  felett történik, ennél magasabb hőmérsékleten azonban az enzimek legtöbbje tönkremegy. A PlanetBIO fontosnak tartja, hogy a friss bogyókban található minden értékes tápanyag megmaradjon!

A PlanetBIO goji bogyó sokak kedvence kellemes édes íze és puha állaga miatt. Önmagában nasiként is nagyon finom, de lehet keverni más aszalt gyümölccsel, diófélékkel is. Finom kiegészítője lehet turmixoknak, kásáknak, gyümölcssalátáknak, desszerteknek, fagylaltoknak, és egyéb ételeknek. Javasolt fogyasztási mennyisége 30 gramm (egy kis maroknyi) naponta. Felhasználás előtt áztatni is lehet.

A PlanetBIO goji bogyó a legjobb a világon

A goji bogyó az észak-kínai tartományok magasabban fekvő területeiről származik. Durva körülményeknek van itt kitéve; a talaj száraz, a telek hosszúak és hidegek, a síkságokon erős szelek fújnak. A legtöbb növény termesztése számára nem alkalmasak ezek a körülmények, a goji viszont kifejezetten szereti.

Amikor a kínaiaknak a gojit említjük, azonnal Ningxia tartományára gondolnak. Ezt a vidéket „a goji-termesztés fővárosának” is nevezik. Minden év augusztusában fesztivált rendeznek a goji szüretelése alkalmából. Kínában nagyjából 33 millió kilogramm gojit termelnek évente, ennek több mint 40%-a Ningxia tartományból kerül ki. Az itteni bogyók többsége azonban hagyományos módon termesztett, mivel nehéz minőségi, organikus termelőket találni.

A PlanetBIO goji bogyók növényei Ningxia tartományából származnak, azonban  termesztésük egy kicsit keletebbre, Qinghai tartományban történik. Az itteni nagy magasság és szárazság tökéletes környezetet biztosít a legízletesebb és tápanyagokban leggazdagabb goji bogyók növesztéséhez.

A PlanetBIO goji bogyók termesztése során kizárólag természetes növényvédőszereket használnak. Más gyártók goji bogyójában az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA)  több esetben is kimagasló értékben – az emberi szervezetre károsan ható mennyiségben –  talált rovarirtó és gombaölő szereket.  Tehát nem mindegy, hogy a goji bogyót hagyományos, vagy organikus bizonyítvánnyal rendelkező termőhelyről vesszük!

A történet úgy tartja, hogy a PlanetBIO tulajdonosa és feltalálója az ültetvényhez vezető hat órás útja során egy lélekkel sem találkozott. Ez mutatja a legjobban, mennyire ősi, érintetlen környezetben nő a mi gojink…távol az emberlakta területektől, ipari vidékektől.

Érdekességek:

Tudta, hogy … ?

… a goji bogyók tápanyagtartalma függ attól, hogy milyen talajban nőnek? A PlanetBIO goji bogyók a kínai Qinghai tartományból származnak, ahol a nagy tengerszint feletti magasság és a terméketlen talajminőség sem befolyásolja a goji termesztését.

… a hagyományosan termesztett goji bogyók gyakran nagy mennyiségben tartalmaznak káros növényvédő szereket?!

… a kínaiak sosem eszik a gojit csak önmagában? Általában teát készítenek belőle, vagy különböző gyógyító italokba keverik.

… a goji bogyó tulajdonképpen a közönséges ördögcérna (Lycium barbarum) nyolc féle változatának egyike, melyet kifejezetten gyümölcséért termesztenek?

 

Kapcsolódó Termékek

Zöldek (Greens)

ALG-BÖRJE ALGA TABLETTA

A természet multivitaminja! Svéd technológiával készített, izlandi alga. Tisztít, táplál,…
4080 Ft (bruttó)

Zöldek (Greens)

Planetbio Inka Bogyók

Jellegzetes édes-savanykás ízével, az Inka bogyó rendkívül tápláló gyümölcs. Fehérjetartalma igen…
3580 Ft (bruttó)

Zöldek (Greens)

Planetbio Maca kapszula

A maca gyökér természetes jód-és rézforrás, ami elengedhetetlen kelléke az…
5980 Ft (bruttó)
X