Now D-3 Vitamin 2000 NE

3420 Ft (bruttó)

A D-vitamin a kalcium és a foszfor felszívódását segíti, nélkülözhetetlen a csontozat és a fogak szerkezetének kialakításához.

Közreműködik a normál sejtosztódási folyamatokban.

Ez a termék kiemelten D-vitamin hiányos időszakokra és a kamaszkori vitaminhiány elkerülésére ajánlott.

 

Rendkívül gazdaságos 4 hónapra elegendő kiszerelés! 

Csomagolás:
120 lágykapszula / tégely

Leírás

A D-vitamin segít a testnek a kalcium felszívásában. Nélküle a csontok törékennyé, gyengévé válnak. Felnőtteknél a kevés D-vitamin csontdeformációhoz és oszteoporózishoz (csontritkulás) vezethet.
Fiataloknál a D-vitamin hiánya számos esetben angolkórhoz (csontlágyulás) vezet, de a D-vitamin étrend-kiegészítő és/vagy a rendszeres tejfogyasztás valójában kiküszöböli a betegséget.

D-vitamin, az egészséges szívért és elméért

A vér alacsony D-vitamin szintje a csontokon kívül másra is hatással lehet. Kutatások bizonyították, hogy az idősebbeknél nagyobb a szívproblémák, valamint a depresszió kockázata. És – habár nem egészen világos, hogy miért, de –  azoknak az embereknek, akik D-vitamin étrend-kiegészítőt szednek, 7%-kal kisebb esélyük van a szívhalálra, mint azoknak, akik nem szednek ilyen kiegészítőt. A fiatalabbak körében a kutatók szerint súlyosabb asztmatünetek jelentkeznek azoknál, akiknél a D-vitamin szintje alacsony.

A D-vitamin a bőrből származik.

Egy tökéletes világban soha nem kellene aggódnunk az elegendő D-vitamin bevitele miatt. A testünk ugyanis magától termeli azt. A trükk csupán annyi, hogy a bőrünket hetente néhány nap 15-30 percen át direkt napsugárzás kell, hogy érje. De az UV-sugarak, amik stimulálják a D-vitamin termelését, egyúttal bőrrákot is okozhatnak. Így a legtöbb szakértő nem ajánlja a napfény igénybevételét a problémás időszakokban (például nyáron délelőtt 11 és délután 3 óra között) a szükséges D-vitamin megszerzéséhez.

Kit veszélyeztet a D-vitamin hiány?

Kutatások szerint a D-vitamin hiány a felnőtteket, a csecsemőket, a gyermekeket és a kamaszokat egyaránt érintő probléma. Nőhet a D-vitamin hiány kialakulásának kockázata, ha kevés tejet, vagy D-vitaminban gazdag ételt fogyasztunk, mint például lazacot vagy tojást. A legtöbb alacsony D-vitamin szintű ember nem is vesz észre tüneteket. A D-vitamin hiány egyéb rizikófaktorai lehetnek még az elhízás, az emésztési zavarok, és bizonyos gyógyszerek szedése.

A magas vérnyomás és a D-vitamin hiány kombinációja halálos is lehet. Egy tanulmány szerint a magas vérnyomásban és D-vitamin hiányban szenvedő embereknek 2-szer nagyobb eséllyel volt kardiológiai panaszuk, mint másoknak. A D-vitamin hiány nem köthető kardiovaszkuláris problémához azoknál, akiknek nem magas a vérnyomásuk.

A D-vitamin és a mellrák

Az alacsony D-vitamin szint ronthatja a nők védettségét a mellrákkal szemben. Egy kutatatásban a D-vitamin hiányban szenvedő nőknél 94%-kal nagyobb eséllyel diagnosztizálták a rák továbbterjedését, mint a D-vitamin hiányban nem szenvedőknél. A D-vitamin hiányban szenvedőknek ráadásul 73%-kal nagyobb esélyük volt a halálra az elkövetkezendő 10 évben. Más tanulmányok szerint a D-vitamin védelmet is nyújthat a mellrákkal szemben.

A D-vitamin és egyéb daganatok

A D-vitamin védelmet nyújthat legalább két másik daganattal, a vastagbél- és a prosztatarákkal szemben is. De a D-vitamin nem egy mágikus fegyver. A rákkal szembeni előny azokra az emberekre korlátozódhat, akik egyébként egészségesen élnek, nem túlsúlyosak, és eleget mozognak.

D, mint depresszió

Nem egészen világos a kettő közötti kapcsolat, de bizonyos kutatások az alacsony D-vitamin szintet összekapcsolták az idősebbeknél kialakuló depresszióval. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a D-vitamin hiánya a mellékpajzsmirigy fokozott hormontermelését okozza. Az alacsony D-vitamin szint és a magas parathormon szint pedig a depresszió súlyosságához köthető.

A D-vitamin és a fiatalok

Bizonyított, hogy azok a gyerekek, akik elegendő D-vitaminhoz jutnak akár napfény, akár az étrend által, kisebb eséllyel lesznek cukorbetegek. A kutatások a nem megfelelő D-vitamin szint és a súlyosabb asztma között is kapcsolatot véltek felfedezni. Azok az asztmás gyerekek, akiknek nincs megfelelő mennyiségű D-vitamin a szervezetükben, többször kerülnek kórházba, és több gyógyszert használnak.

D2 vagy D3?

Ez itt a kérdés. A D-vitamin étrendkiegészítők két formában elérhetők: D2 és D3. Mindkét verzió hatásos, és akármelyik szedhető az elegendő D-vitamin bevitele érdekében. De a 2 nem egyenlő a 3-mal. A D3 az a fajta D-vitamin, amelyet a test készít, és a legfrissebb jelentések szerint a D3-vitamin több, mint 3-szor hatékonyabb lehet a D-vitamin szint gyors növelésében, és hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a D2-vitamin.

Kiemelten D-vitamin hiányos időszakok és a kamaszkori vitaminhiány leküzdésére ajánlott, napi használatra.

Felhasználási javaslat: napi 1 lágykapszula, főétkezés közben.

Összetétel:

Tápanyagok / hatóanyagok: / 1 lágykapszula
D3-vitamin (mint kolekalciferol) (lanolinból)  2000 NE

Egyéb összetevők: extraszűz olívaolaj és lágyzselatin kapszula (zselatin, glicerin, víz).

Nem tartalmazza a következőket: cukor, só, keményítő, élesztő, búza, glutén, szója, tej, tojás, rákfélék és tartósítószerek.

Kapcsolódó Termékek

Immunerősítők, Vitaminok

NOW C-1000 CSIPKEBOGYÓVAL 100 DARABOS

100 darabos kiszerelés 1000 mg elnyújtott felszívódású  C-vitamin (aszkorbinsav), csipkebogyó porral.…
4150 Ft (bruttó)

Vitaminok

Bio-Karotine E-vitaminnal

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az A-vitamin hozzájárul az egészséges…
2090 Ft (bruttó)

Gombák, Vitaminok

Cordycell Liposzómás C-vitamin és Cordyceps

CordyCell folyékony étrend-kiegészítő természetes narancs ízesítéssel, édesítőszerrel, liposzómás C-vitaminnal és Cordyceps…
7980 Ft (bruttó)
X