Bio-Karotine E-vitaminnal

2090 Ft (bruttó)

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az A-vitamin hozzájárul az egészséges bőr és a normális látás fenntartásához.
Gyógyszergyártási gyakorlat szerint előállított dán termék

Csomagolás:
30 tabletta / doboz

Elfogyott

Leírás

A Bio-Karotin tiszta béta-karotint tartalmaz, mely 1500 mcg A – vitaminnal egyezik meg. Ez a mennyiség körülbelül a napi ajánlott bevitel 188% – a. A Bio-Karotin úgy készül, hogy a béta-karotint egy olaj mátrixxal keverik össze, mely stabilan tartja, és növeli a felszívódást.

Mi a béta-karotin?
A béta-karotin azon vegyületek csoportjába tartozik, melyek a piros és sárga növények színezőanyagai. A béta-karotin az az összetevő, melynek többek között a sárgarépa narancs színét köszönheti. A béta-karotin egy provitamin, mely A-vitaminná alakul át, de mindig csak olyan mennyiségben, amennyire szervezetünknek szüksége van. Az A-vitamin hozzájárul a normális sejtosztódáshoz, és szükséges  az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

A béta-karotin az A-vitamin kiváló növényi forrása. Zsírban oldódik, ezért jobban felszívódik, ha valamilyen zsírral együtt juttatjuk be a szervezetükbe. Hozzájárul a normális, egészséges bőr és nyálkahártya fenntartásához. Szintén nagyon fontos a normális sejtosztódáshoz és az immunrendszer működéséhez. Sőt, segít fenntartani a normális látást is. A táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt nagy mennyiségű béta-karotin ( 30mg vagy annál több) bőrünket ártalmatlan sárgás színűvé változtathatja, melyet egyesek vonzónak találnak. Ez a szín a béta-karotin bőrben való felhalmozódásának a következménye, főként a kezeken és lábakon. Ez a szín hamar eltűnik, amint csökken a béta-karotin bevitele a szervezetünkbe.

A dohányosoknak kerülniük kell a béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítők  szedését. Ez az óvatosság egy tanulmányon alapul, mely azt mutatta ki, hogy a nagy mennyiségű béta-karotin szedése erős dohányosok esetén növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a béta-karotin káros lehet a nemdohányzóknak. Ezen kívül nem kell amiatt aggódni, hogy túl sok A-vitaminhoz jutunk a béta-karotinból, mivel szervezetünk azonnal leállítja a termelést, amint a raktárak telítődtek.

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezés közben bő folyadékkal kell bevenni.

A béta-karotin nagy dózisú alkalmazása nem ajánlott erős dohányosoknak.

Összetétel:

Tápanyagok / hatóanyagok: / tabletta RDA %
 béta-karotin  6 mg  94 %
 E-vitamin  10 mg  80 %

Összetevők: Szójaolaj, zselatin, hidrogénezett szójaolajnedvesítőszer :glicerind-tokoferol, béta-karotin, csomósodást gátló: szilícium-dioxid.

Élesztő- és gluténmentes.

Kapcsolódó Termékek

Gombák, Vitaminok

Cordycell Liposzómás C-vitamin és Cordyceps

CordyCell folyékony étrend-kiegészítő természetes narancs ízesítéssel, édesítőszerrel, liposzómás C-vitaminnal és Cordyceps…
9970 Ft (bruttó)

Vitaminok

Olimp Labs Chela-Mag B6-vitamin

Világszabadalommal védett, szerves magnézium + B6-vitamin. Gyors, sejtszintű felszívódás a…
1565 Ft (bruttó)

Vitaminok

Olimp Beta Solar™ (napozóvitamin)

Szép és egészséges barnaságért! A Beta Solar™ hármas mátrixa komplex…
2870 Ft (bruttó)
X