Leírás
A lecitin sejthártya és a fehérjék egyik alkotóeleme. Fogyasztása hozzájárul a vérben a zsírok szállításához. Olyan zsírban oldódó anyagról van szó, melyet számos állati és növényi eredetű táplálék tartalmaz, mint például a máj, a tojás, a szója, a földimogyoró, a napraforgó és a búzacsíra.
A lecitin két fő alkotóeleme a kolin és az inozit, melyek számos egyéb előnyös tulajdonságuk mellett az idegrendszerre, agyunk működésére és a memóriánkra vannak jótékony hatással. Mivel a lecitin szinte minden életfunkcióban részt vesz, nélkülözhetetlen alkotóeleme a sejteknek, különösen a sejthártyának és az idegszövetnek és a zsírégetésen kívül számos egyéb létfontosságú feladata is van.
A lecitin elengedhetetlen az agysejtek növekedéséhez és optimális működéséhez. Hiánya többek közt memória zavart, fejfájást, ingerültséget vagy koncentrációs nehézséget okozhat.
A lecitin nemcsak lebontja a zsírsejteket, hanem hozzájárul az optimális zsíranyagcseréhez, illetve megakadályozza, hogy a zsírsejtek lerakódjanak az érfalon, így csökkenti a koleszterinszintet, továbbá tisztítja az érfalakat és erősíti a szívizomzatot. Összetevői közül a foszfatidil-kolin és a foszfatidil-inozit létfontosságú a szervezet normál működéséhez.
Felhasználási javaslat: napi 3 lágyzselatin kapszula ajánlott, étkezés közben naponta egy-két alkalommal.
Összetétel:
TÁPANYAGOK / HATÓANYAGOK: | / KAPSZULA | |
Napraforgó lecitin ebből: | 1200 mg | |
foszfatidil-kolin | 180 mg | |
foszfatidil-amin | 155 mg | |
foszfatidil-inozit | 120 mg |
Egyéb összetevők: lágyzselatin kapszula (zselatin, glicerin és víz), napraforgó olaj.
Legutóbbi hozzászólások