Olimp Labs Chela-Calcium D3-vitamin

2700 Ft (bruttó)

Az Olimp Labs® Chela-Calcium D3® egy olyan étrend-kiegészítő, mely a kalcium legjobban hasznosuló formáját, az ALBION® szabadalommal védett, Albical aminosav-kelát bevonatot tartalmazza, valamint D3-vitamint.

A kalcium biztosítja az idegsejtek közötti kommunikációt, a véralvadást, a sebgyógyulást és az izmok összehúzódását. Csökkent szintje porózussá és törékennyé teszi a csontokat, izomgörcsöket és fogszuvasodást idéz elő.

Csomagolás:
30 kapszula / doboz

Leírás

Szerves kelátkötésű és világszabadalommal védett kalcium és D3-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő.

Kémiailag stabil, sejtszintű felszívódás!

Az Olimp Labs® Chela-Calcium D3® egy olyan étrend-kiegészítő, mely a kalcium legjobban hasznosuló formáját, az ALBION® szabadalommal védett, Albical aminosav-kelát bevonatot tartalmazza, valamint D3-vitamint.

A kalcium biztosítja az idegsejtek közötti kommunikációt, a véralvadást, a sebgyógyulást és az izmok összehúzódását. Csökkent szintje porózussá és törékennyé teszi a csontokat, izomgörcsöket és fogszuvasodást idéz elő. A kalciumot naponta kell pótolni, mely D3-vitamin nélkül nem épül be. Ez a szerves kalcium (ALBION®) kémiailag stabil, és sejtszinten szívódik fel. A csontritkulás ellenszereként ismert kalciumról már azt is tudjuk, hogy fontos szerepe van a magas vérnyomás, érelmeszesedés, a koleszterin- és a triglicerid-szint csökkentésében, valamint a vastagbélrák megelőzésében, továbbá hatékonyan csökkenti az allergiás reakciókat.

Az aminosav-keláttal szervessé tett kalcium kémiailag stabil, ellenáll az egyenlőtlen pH-viszonyoknak, kisméretű molekuláris tömege könnyen szívódik fel sejtszinten, és megközelítőleg tízszer hatékonyabb biohasznosulást eredményez a szervetlen anyagokkal szemben. Kíméletes az emésztőrendszerben, nem okoz irritációt, támogatja a sav-bázis egyensúlyt, bázikus elem.

A modern étrend alig tartalmaz kalciumot, mennyiségét a szervezetben pedig tovább csökkenti a fokozott savas melléktermékek megjelenése, hiszen a kalcium az egyik legfontosabb savlekötő, bázikus ásványunk. Annyit fontos még megjegyezni, hogy a kalciumot a szervezet képtelen elegendő D3-vitamin nélkül felszívni, és kizárólag szerves formában tudja azt hasznosítani.

A savasodás kalciumelvonó hatása

Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. A szervezet, amikor már nem képes a hagyományos pufferolással a savakat kiküszöbölni, elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből kalciumot kivonni, ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni. Ennek csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás lesz az eredménye. A szervezet két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja. Az idegeknek és az érfalnak is van kalciumtartalma, a szervezet innen is kivonja a kalciumot, és ennek idegfájdalmak, ideggyulladás, illetve érkárosodás lesz az eredménye. A csontritkulás ma népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják. Pedig ha az ember odafigyelne arra, hogy lúgosító hatású legyen az étrendje, még száz éves korában sem lenne szabad, hogy csontritkulása legyen.

Mihez van szükség szerves kalciumra?

 • az enzimek működéséhez
 • a B12-vitamin felszívódásához
 • a csontritkulás megelőzéséhez (a kalcium a csont és a fogak építőanyaga)
 • a fogszuvasodás megelőzéséhez (melynek hátterében a savasodás áll)
 • vádligörcs, izomrángás, izomgörcs ellen
 • PMS tüneteinek enyhítéséhez
 • a szervezet lúgosításához


D3-vitamin (kolekalciferol)

Kétféle D-vitamint különböztetünk meg: a D2-vitamint és a D3-vitamint. D2-vitamint inkább a növények tartalmaznak, vegyesen mindkettőt pedig az állati eredetű élelmiszerek. A D3-vitamin sokkal aktívabb, mint a D2-vitamin, és ez keletkezik a napsugárzás hatására a bőrben is. A ?napvitaminnak? is nevezett D3-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében, és lassíthatja a csontritkulást. Egyértelműen erősíti az immunrendszert, és megelőzheti a rák bizonyos fajtáinak kialakulását. A D3-vitamin alapvető feladata a vér kalcium- és foszforszintjének szabályozása, a csontok erősítése, és az egészséges fogazat fenntartása.


Az élvezeti szerek a kalcium gyilkosai

A kalcium megfelelő felszívódása érdekében kerülni kell a magas foszfortartalmú élelmiszerek fogyasztását, ugyanis a foszfor és a kalcium ugyanazon az úton szívódik fel, így akadályozzák egymás hasznosulását. Magas foszfortartalmú élelmiszerek elsősorban az élvezeti szerként alkalmazott kakaó, kávé és kóla, ezért fontos, hogy ezeket mértékkel fogyasszuk.


A kalciumhiány

A kalciumhiány legsúlyosabb következménye a csontritkulás, melyet a csigolyák erős fájdalommal járó összeroppanása kísérhet. A kalcium a test formaadó eleme. Annak, aki dohányzik, kávét iszik, cukros üdítőkön tengeti az életét, vagy mértéktelen húsfogyasztó, kötelező ennek az elemnek a pótlása.
Abban az esetben, ha Önnél refluxot vagy candidát diagnosztizáltak, illetve antibiotikum- vagy kortizon-kezelésen esik át, különösen sok szerves kalciumra van szüksége.

Kalciumhiány és koleszterin lerakódás

A túlsavasodás megvonja a testtől, elsősorban a véredényektől a bázisképző ásványokat (kalcium, kálium, magnézium), és más összetartó anyaggal helyettesíti őket. A test öngyógyító mechanizmusa a mindig rendelkezésre álló koleszterint használja erre a célra, és azzal tömi el a törékennyé váló érfalakat. A koleszterin ellenáll a savaknak, így a túlsavasodás következtében sem épülhet le. Tehát a testnek most az elvesztett kalcium pótlására és az erek falának védelmében bőséges mennyiségű koleszterint kell rendelkezésre bocsátania, ami a koleszterinszint növekedéséhez vezet. Az úgynevezett érelmeszesedés tehát tulajdonképpen az erek ?elmésztelenedése?, és az elvont kalciumnak a koleszterinnel való helycseréje.


Kalciumhiány és magas vérnyomás

Ha hosszabb ideig tart a testre ható savterhelés, tömörebbé válnak a koleszterin lerakódások az erekben és a véredényekben. Ezáltal teljesen átjárhatatlanná válnak a finom hajszálerek, ami egyre fokozza az ellátáshiányt. Ráadásul a vér egyre kevesebb tápanyagot tud felvenni a vékonybél falából. Ezt az agy tápanyag- és vérellátása szenvedi meg leginkább. Az egyre vastagodó koleszterin lerakódások miatt szükségszerűen csökken az erek keresztmetszete is, és ennek következtében a test arra kényszerül, hogy növelje a vérnyomást. Emiatt azonban nő annak a veszélye, hogy megpattannak vagy megrepednek a véredények. A test, hogy ezt megakadályozza, még több koleszterint raktároz el, amitől még inkább csökken az erek keresztmetszete, míg végül már egy kis véralvadék is teljesen eltömheti őket.


Kalciumhiány és infarktus

A lecsökkent vérellátási kapacitás a testfunkciók gyengülésében és a hanyatló teljesítményben is egyre inkább megmutatkozik. Testi megterhelés, vagy izgalom hatására a hajszálerek hamar elérik terhelhetőségük határát. Ha ilyenkor megpattan egy kis ér az agyban, bekövetkezik a gutaütés. Ha megpattan, vagy eltömődik egy kis ér a szívben, szívinfarktus lép fel. Amikor elvonjuk a savat a testből, méregtelenítjük, és ellátjuk a létfontosságú bázikus tápanyagokkal, akkor a vérnyomás és a koleszterin helyreáll. Ez egy nagyon egyszerű, működő folyamat.


Kalciumhiány és porckorong problémák

A kalciumveszteség összezsugorítja a túlnyomórészt kollagénből álló porckorongokat, és azok ellaposodnak, veszítenek a rugalmasságukból, így könnyen felléphet a porckorongsérv, de csigolyaproblémák is jelentkezhetnek. Minden porckorong problémánál a test folyamatos lúgosítása a gyógyulás alapja. Gyakran ezek az intézkedések önmagukban véve elegendők ahhoz, hogy elmúljanak a panaszok, és visszatérjen a fiatalos mozgékonyság.

Ha Önnél az alábbi tünetek bármelyike jelentkezett, akkor erre van szüksége:

 • a B12 vitamin felszívódásának problémái
 • csontsűrűséggel, csontritkulással kapcsolatos problémák
 • fogszuvasodás
 • vádligörcs, izomrángás, izomgörcs
 • PMS

Felhasználási javaslat: napi 1-3 kapszula ajánlott, étkezés után.
Évente kétszer legalább 1 hónapos kúrát ajánlott tartani. Amennyiben csontritkulása, vagy egyéb diagnosztizált betegsége van, akkor 6 hónapig is szedheti folyamatosan.

Összetétel:

Tápanyagok / hatóanyagok: / 1 kapszula RDA % / 3 kapszula RDA %
ALBICAL kalcium aminosav-kelát
 1076 mg  3228 mg
  ebből kalcium  280 mg  35%  840 mg  105%
  D3-vitamin  1,67 mcg  33%  5 mcg  100%

Összetevők: Albical kalcium aminosav-kelát, mikrokristályos cellulóz, térfogatnövelő anyag, magnézium-sztearát, csomósodásgátló anyag, D3-vitamin, kapszula (zselatin kapszula összetevője, színezék: E171).

Kapcsolódó Termékek

Minden termék, Vitaminok

Now D-3 Vitamin Extra Strength Liquid

A D-vitamin a kalcium és foszfor felszívódását segíti, nélkülözhetetlen a…
4320 Ft (bruttó)

Vitaminok

Now C-1000 vitamin (100 mg bioflavonoiddal) 250 db-s

250 darabos kiszerelés   A C-vitamin vízben oldódó, nagyhatású antioxidáns,…
9960 Ft (bruttó)

Vitaminok

Dr. Turi Liposzómás C-vitamin

  Nagy családi adagot, 100 X 1000 mg C-vitamint tartalmaz, nem tartalmaz…
12870 Ft (bruttó)
X