Címkék: egészséges élet, koenzim, korai halálozás, népbetegségek, Q10, Q10-koenzim Írta: Prémium Vitamin Ekkor: 2017-08-24

A népbetegségek, és a korai halálozás megelőzhető! – Q10-koenzimmel a hosszú, egészséges életért!

idosek

A Q10-koenzim egy olajban oldódó, vitaminszerű anyag, mely a legtöbb eukarióta sejtben jelen van, elsősorban a mitokondriumokban.

Világszerte számos tudós végzett tanulmányokat ezzel a molekulával, annak különböző betegségekkel, így a szív- és érrendszeri és daganatos betegségekkel való összefüggéseivel kapcsolatban. A Q10 a szervezet minden egyes sejtjében részt vesz az energiatermelésben. Előnyös hatást fejt ki szív- és érrendszeri betegségekben. Gyógyítja a migrént, megelőzheti a rákot, segíti az egészséges vérnyomás fenntartását, megelőzi a fogágybetegséget, és csökkenti a Parkinson-kór tüneteit.

A Q10-koenzimet elsőként Fredrick L. Crane professzor és munkatársai fedezték fel a Wisconsin Egyetem-Madison Enzimológiai Intézetében 1957-ben. 1958-ban Dr. Karl Folkers és munkatársai írták le a kémiai szerkezetét a Merck vállalatnál; 1972-ben Gian Paolo Littarru és Karl Folkers egymástól függetlenül igazolták a CoQ10 hiányát emberi szívbetegségben. A molekula gyökfogó antioxidáns szerepét Lars Ernster tanulmányozta részletesen. 

A CoQ10 koncentrációja azokban a szervekben a legmagasabb, amelyeknek a legnagyobb az energiaigénye – például szív, máj és vese. A megfigyelt biztonságos szint kockázatbecslési módszer alkalmazásával a napi maximum 1200 mg fogyasztásának biztonságossága bizonyítható, így ez a szint tekinthető az OSL értéknek. 

A Doctor’s Best High Absorption Q10 egy kiválóan felszívódó vegetáriánus kapszula. Nem tartalmaz tejet, tojást, glutént, kukoricát, szóját, cukrot, édesítőszereket, keményítőt, sót, és tartósítószert sem . A benne található Bioperine® olyan feketeborsból kivont gyógynövény összetevő, mely a kutatások szerint 32%-kal növeli a Q10 felszívódását a béltraktusban.

X