Leírás
Összetevők:
Organikus maca (Lepidium meyenii) gyökér por, kapszula (növényi eredetű hidroxipropil és metilcellulóz)
Ajánlott napi mennyiség: 6 –10 kapszula (1 kapszula = 500 mg)
Használat: Fogyasztható vízzel, gyümölcslével vagy bármilyen más folyadékkal. Éhgyomorra történő alkalmazása esetén hányinger érzése tapasztalható, ezért érdemes a maca kapszulát étkezés után bevenni, a szervezet szükségállapotához mérten a fogyasztandó mennyiséget fokozatosan kell növelni.
Származási ország: Peru
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Az ajánlott napi bevitelt túllépni nem javasolt. Gyermekektől távoltartandó!
MACA KAPSZULA:
Mi a maca?
A maca a perui Andokból származik. Húsos gyökerét, az Andok lakói már évezredek óta zöldségként és gyógynövényként használják. A maca már régóta alapvető élelmiszerként szolgál, mivel gazdag szénhidrát forrás egy olyan környezetben, ahol kevés növény nő. A maca a tengerszint feletti 4000 méteres magasságokban nő a legjobban, ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, a fagynak, az erős szélnek és a napfénynek. A történelem folyamán, a macát gyakran cserélték alföldi, trópusi alapvető élelmiszerekre, mint például a papaya vagy a kukorica. A legenda szerint az inka harcosok macát fogyasztottak a csaták előtt, mivel az erőt és kitartást adott nekik a harcra. Miután egy várost elfoglaltak, a maca fogyasztása tilos volt azért, hogy megvédjék a nőket a harcosokban felpezsdült kéjvágyaktól.
A macát manapság is széles körben fogyasztják a perui Andokban. Különböző módokon készítik el, de hagyományosan mindig megfőzik. A sült maca csemegeként szolgál, de kásaként, empandában levő zöldségként, lekvárokban vagy levesekben is fel lehet szolgálni. Lisztté őrölve kenyeret , süteményeket és palacsintákat lehet belőle készíteni, vagy erjesztéssel gyenge sör (chicha de maca) készíthető belőle. A maca friss levelei is ehetőek, kiváló saláták készíthetők belőle. A peruiak ritkán használják a macát szárított, porított formában úgy, mint mi. A maca népszerűsége Európában és Észak-Amerikában folyamatosan nőtt az elmúlt évek alatt, ennek következtében a termelés mennyisége is emelkedett. A macát nem csak Peruban termesztik, hanem Bolívia és Brazília magasabb részein is. Friss macát nehéz Perun kívül találni, többnyire por formájában található.
Miért jó a PlanetBIO maca kapszula?
A PlanetBIO maca kapszula tradicionális perui keverék, mely fekete, fehér és sárga macát tartalmaz. A kapszula 100% – osan növényi vegán eredetű! Mivel csak 5 évente ültetik ugyan abba a földbe, nem meríti ki a termőtalajt, így a lehető legtöbb hatóanyagot tartalmazza.A PlanetBIO maca por gazdag szénhidrát (teljes tömegének 76%-a) és fehérje (13%) forrás, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és az izomtömeg és az egészséges csontok megőrzéséhez. Élelmi rostokat is tartalmaz, és nagyon alacsony a zsírtartalma.
Előállítása:
A PlanetBIO macát kézzel takarítják be. A leveleket állati takarmányként használják, vagy szerves trágyaként a földeken hagyják. A “gyökereket” gondosan kiválogatják, megmossák, majd finom péppé darálva, 45°C-on megszárítják. Amikor a víz legnagyobb része elpárolog, a macát finom porrá őrlik, amit végül átszitálnak, eltávolítva a nagyobb darabokat.
Fogyasztási javaslataink:
A PlanetBIO maca pornak különleges íze van. A legjobb gyümölcslével vagy turmixokkal elkeverni és nem tejtermékekkel. A PlanetBIO maca por csokoládékhoz, fagylaltokhoz, pralinéhoz, süteményekhez, karamellhez, pudingokhoz, cukormázhoz vagy más hidegen vagy melegen készült desszertekhez használható.
Tudta, hogy… ?
… a maca több színű is lehet? Arany vagy krém, piros, lila, kék, fekete vagy zöld színű. Mindegyik genetikailag különleges fajtának tekinthető. Az anyanövénytől származó magvakból egyforma színű gyökerű, új növény fejlődik. A PlanetBIO maca por piros, fekete és fehér maca keveréke.
… minden PlanetBIO maca organikusan van termesztve? Az éghajlat, ahol a maca nő, a legtöbb gyomnövénynek nem kedvez, így a sikeres termesztéshez nincs szükség növényvédő szerekre.
… egy hektárnyi, megművelt föld hozama nagyjából 15 tonna friss maca? Ez körülbelül 5 tonna szárított termést eredményez.
A PlanetBIO maca termesztése permakultúrában történik. 5-7 évente kerül maca ugyan abba a földbe, mert nagyon kimeríti a termőtalajt. Így biztosítják, hogy a maca gyökér mindig a lehető legtöbb hatóanyagot tartalmazza.
Legutóbbi hozzászólások