Leírás
A szív- és érrendszeri betegségek Magyarországon vezető haláloknak számítanak. Ezek igencsak veszélyeztetik a legtöbbünk egészségét, ezért kiemelten fontos a Q10 koenzim fogyasztása.
Mivel antioxidáns hatású, ezért erősíti az immunrendszert, sokkal ellenállóbbá téve a testet a fertőzésekkel, a vírusokkal, és a baktériumokkal szemben is. De általánosságban az egész szervezet ellenállóbb lesz a segítségével, szinte az összes betegséggel szemben.
A Q10 koenzim az öregedés ellen is küzd, szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd, és kívülről kell szervezetünkbe juttatni.
A Q10 energiát is szolgáltat a szervezetben, mégpedig azzal, hogy oxigén segítségével a tápanyagokból energiát nyer, és továbbítja a sejt mitokondriumába, ezzel pedig kifejezetten hatékony aerob edzések esetén, vagy különböző futó-, bicikliző-, vagy gyors sétálós edzések során.
A Q10 jótékony hatása cukorbetegség esetében többszörös. A Q10 védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit a szabadgyököktől, csökkenti a cukor kártékony hatását a fehérjékre, javítja az inzulinnal szemben mutatott érzékenységet, csökkentve ezáltal a vércukorszintet, és a cukorbetegség okozta rossz energiaháztartást is javítja mitokondriális szinten.
Az E-vitamin öregedésgátló, tehát antioxidánsként segít semlegesíteni a sejteket károsító szabad gyököket. Emiatt bizonyítottan késlelteti az öregedést. Véd a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulása ellen, a vérrögök keletkezését megakadályozza. Betegségmegelőző hatása is van. Segíti a Q10 koenzim, és egyes vitaminok felszívódását.
Felhasználási javaslat: 1 lágykapszulát ajánlunk fogyasztani naponta 1 alkalommal, étkezés közben.
Összetétel:
TÁPANYAGOK / HATÓANYAGOK: | / 1 LÁGYKAPSZULA | RDA % |
E-vitamin | 30 IU | 100% |
Q10 koenzim | 100 mg | * |
* Napi érték nincs meghatározva.
Egyéb összetevők: lágyzselatin kapszula (zselatin, glicerin, víz, szentjánoskenyér), rizskorpa olaj, méhviasz és béta-karotin (D. salina), szójaszármazék.
Nem tartalmazza a következőket: cukor, só, keményítő, élesztő, búza, glutén, kukorica, tej, titán-dioxid, tojás, mészhéjú állatok és tartósítószerek.
Legutóbbi hozzászólások