Natural Factors® Vitamin D3 for Kids 400 IU

2890 Ft (bruttó)

A D3-vitamint gyakran “napfény vitaminnak” is hívják, mivel a nap ultribolya sugárzásából szintetizáljuk. A hazai éghajlaton a kevés napfényes hónapban, ősztől tavaszig a környezetből nem kapunk elegendő napfényt, így D-vitamint sem.

A D-vitamin a kalcium és a foszfor felszívódását segíti, nélkülözhetetlen a csontozat és a fogak szerkezetének kialakításához.

Közreműködik a normál sejtosztódási folyamatokban.

Ez a termék cukormentes, xylitolt tartalmaz, epres ízesítésű, így kiváló választás gyermekek számára!

Csomagolás:
100 rágótabletta / tégely

Elfogyott

Leírás

A D-vitamin segít a testnek a kalcium felszívásában. Nélküle a csontok törékennyé, gyengévé válnak. Felnőtteknél a kevés D-vitamin csontdeformációhoz és oszteoporózishoz (csontritkulás) vezethet.
Fiataloknál a D-vitamin hiánya számos esetben angolkórhoz (csontlágyulás) vezet, de a D-vitamin étrend-kiegészítő és/vagy a rendszeres tejfogyasztás valójában kiküszöböli a betegséget.

Kit veszélyeztet a D-vitamin hiány?

Kutatások szerint a D-vitamin hiány a felnőtteket, a csecsemőket, a gyermekeket és a kamaszokat egyaránt érintő probléma. Nőhet a D-vitamin hiány kialakulásának kockázata, ha kevés tejet, vagy D-vitaminban gazdag ételt fogyasztunk, mint például lazacot vagy tojást. A legtöbb alacsony D-vitamin szintű ember nem is vesz észre tüneteket. A D-vitamin hiány egyéb rizikófaktorai lehetnek még az elhízás, az emésztési zavarok, és bizonyos gyógyszerek szedése.

A D-vitamin és a fiatalok

Bizonyított, hogy azok a gyerekek, akik elegendő D-vitaminhoz jutnak akár napfény, akár az étrend által, kisebb eséllyel lesznek cukorbetegek. A kutatások a nem megfelelő D-vitamin szint és a súlyosabb asztma között is kapcsolatot véltek felfedezni. Azok az asztmás gyerekek, akiknek nincs megfelelő mennyiségű D-vitamin a szervezetükben, többször kerülnek kórházba, és több gyógyszert használnak.

D2 vagy D3?

Ez itt a kérdés. A D-vitamin étrendkiegészítők két formában elérhetők: D2 és D3. Mindkét verzió hatásos, és akármelyik szedhető az elegendő D-vitamin bevitele érdekében. De a 2 nem egyenlő a 3-mal. A D3 az a fajta D-vitamin, amelyet a test készít, és a legfrissebb jelentések szerint a D3-vitamin több, mint 3-szor hatékonyabb lehet a D-vitamin szint gyors növelésében, és hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a D2-vitamin.

Rengeteg betegség kialakulásában szerepe van a D-vitamin hiánynak:

A D-vitamin hiánya csontvesztéshez, csontritkuláshoz vezet, súlyos hiány esetén pedig csontlágyulás is felléphet. D-vitamin hiányos embereknél megnő a csonttörések kockázata, a csontritkulásra szedett készítmények hatásossága csökken.

Az autoimmun betegségek közül a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a Sclerosis Multiplex kialakulásának esélyét növeli az alacsony D-vitamin szint.

A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, valamint megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.

Vesebetegségek esetén a D-vitamin hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin pótlás kiemelt jelentőségű.

Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin hiány bizonyítottan rizikótényező.

A D-vitamin hiánya nagy valószínűséggel kedvezőtlenül befolyásolja a teherbe esést.

A policisztás ovárium szindróma esetén a D-vitamin szintjének normalizálása feltétlenül javasolt.

Magzati és csecsemő-, illetve kisgyermekkori D-vitamin hiány esetén az 1-es típusú cukorbetegség kockázata fokozódik.

Felnőttkorban a D-vitamin hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin hiány kockázatát.

Felhasználási javaslat: gyermekek számára naponta 1 rágótabletta ajánlott.

Kérjük zárja el gyermeke elől a terméket, hogy az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Tárolja száraz, hűvös helyen!

Összetétel:

Tápanyagok / hatóanyagok: / rágótabletta
D3-vitamin  400 IU

A D3-vitamin mellett a termék tartalmaz még xylitolt (édesítőszert), természetes eper ízesítést, növényi magnézium-sztearátot, valamint természetes színezékként répát.

Kapcsolódó Termékek

Vitaminok

Now e-400 MT E-vitamin

Ez a természetes E-vitamin antioxidánsként segít semlegesíteni a sejteket károsító…
4590 Ft (bruttó)

Vitaminok

Doctor’s Best B-vitamin komplex

A Dr. Best Fully Active B Complex optimális B-vitamin forma,…
5480 Ft (bruttó)

Vitaminok

Bio-Karotine E-vitaminnal

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az A-vitamin hozzájárul az egészséges…
2090 Ft (bruttó)
X