Leírás
Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató, a gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti. Természetes savlekötő, reflux kiegészítő terápiája. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet.
A papaya közel száz enzimet hordoz magában. A papaya C-vitaminban és karotinoidokban is szokatlanul gazdag. Az erjesztett papayában, az erjesztés folyamatával (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak.
A növény leírása: A dinnyefát a térítők közötti trópusi területek gazdag talaján termesztik. A mintegy 10 m. magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el. Az apró, zöldes színű porzósvirágok a levelek hónaljában ülnek. A nagyobb termős virágok önállón vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga bogyótermés, amely 5 kg-ot is nyomhat. A dinnyefa lombkoronájával és fürtökben csüngő termésével a pálmafára emlékeztet, kétlaki növény. A szára húsos és egyenes, általában 15-20 cm átmérőjű, a belseje pedig általában üres. A levelek hossza általában 50-90 cm alakjuk a pálmalevelekhez hasonlít. A hím virágok nagyon kicsik, zöld színűek, a termékeny virágok pedig nagyobbak.
A papaya gyümölcs alakja hasonlít a dinnyére, kérge sima és keskeny, zöld színű, ha még a gyümölcs éretlen és érett állapotban pedig narancsos-sárga. A gyümölcs pépje puha és lédús, amikor a gyümölcs érett, íze édes és aromás, amikor éretlen, akkor pedig savanyú. Belsejében számtalan mag található, amit zselészerű réteg védelmez.
A termésből származó papayatejet a még fán lévő, éretlen gyümölcs lecsapolásával, bemetszésével vagy bevágásával nyerik. A papayatej tartósításához elengedhetetlen szárítás a napon történik. A begyűjtés idején még fehér és folyékony anyag a szárítás során sárgásbarna árnyalatot kap és húskivonat szagára emlékeztető illatot áraszt. Miden egyes gyümölcsből mintegy 10 g tej nyerhető, amelynek 20 %-a porrá szárított nyers papain lesz. A papaint tabletta, kapszula, kenőcs és különféle gyógykészítmények formájában alkalmazzák.
Összetevők:
Papaya ( Carica papaya) gyümölcs fermentum, gyümölcscukor, Noni ( Morinda citrifolia) gyümölcslé, kálium- szorbát, szodium-benzoát, ananászlé, papaya gyülöcspép, természetes ananász aroma, citromsav.
Hatóanyagok a napi adagban | / 15 ml | / 30 ml |
Fermentált papaya lé | 12,75 ml | 25,5 ml |
Noni gyümölcs lé | 0,75 ml | 1,5 ml |
Használata: 15-30 ml naponta
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és 1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Mivel az erjesztett Papaya ital egy természetes készítmény, a színe és az íze is változhat az előállítások alkalmaival. Ez nem válik a termék minőségének és hatásosságának rovására.
Felhasználási javaslatok
Emésztés, Gyomorpanaszok, IBS, Puffadás, Reflux
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!
Legutóbbi hozzászólások